Proslavljen Dan Općine Dvor

U petak je svečanom sjednicom Općinskog vijeća i brojnih gostiju proslavljen Međunarodni dan mira koji je i Dan Općine Dvor. Sjednici su prisustvovali brojni visoki gosti; ambasador Republike Srbije u Zagrebu Mira Nikolić, državni tajnik u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike Mile Horvat, sisačko-moslavački Župan Ivo Žinić, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Vukovarsko-srijemske županije Svetislav Mikerević, gradonačelnici i načelnici okolnih jedinica lokalne samouprave i brojni drugi.

Prije svečane sjednice potpisan je dodatak Ugovora za nastavak izgradnje vodovoda Kozibrod( Dvor) – Hrvatska Kostajnica, a govoreći o investicijama u općini, načelnik Nikola Arbutina je naglasio da je u proteklih godinu dana u općinu investirano blizu 30 miliona kuna! Riječ je o već završenim projektima, onima koji su u toku ili je potpisan Ugovor za njihovu realizaciju, rekao je.

Posebno je zahvalio na donaciji  traktora i malčera koje je prošle sedmice poklonila Republika Srbija, kao i na donaciji, iz istog izvora, sredstava za kupnju vozila hitne pomoći.

“Dosta se radi na obnovi postojeće infrastrukture, da bi se moglo raditi i funkcionirati potrebno je održavati postojeću. To u zadnje vrijeme postaje sve značajniji problem, mali broj stanovnika i to pretežno starije životne dobi, disperziranih u 64 naselja pa održavanje ide na teret komunalnih službi. Zato nam je ovaj traktor neophodan”, rekao je.

Naveo je da je ovakav priliv investicija u dvorsko područje rezultat  uspješnosti u povlačenju EU  i  nacionalnih sredstava za realizaciju projekata kao i partnerski odnos sa županijskim i državnim strukturama.

Na sjednici su upućene zajvale svima koji su pomogli u realizaciji projekata ili pomogli na drugi način, posebno SNV, Županija, Hrvatske vode, Ministarstvo  zaštite okoliša i prirode, Klub zastupnika SDSS-a i predsjednikk Republike Srbije.

Po završetku sjednice spletom narodnih igara predstavili su se članovi KUD-a “Đoko Patković” iz Bobote.