Proslavljen 13 rođendan OO SDSS Čavle!

U našoj stranci postoje veliki i mali ogranci, ali samo u smislu broja članova. U suštini su svi naši ogranci veliki i svi imaju svoj značaj, tako i vaša općinska organizacija SDSS-a Čavle, rekao je juče na Skupštini ove organizacije predsjednik Izvršnog odbora Boro Rkman. Specifičnost vaše organizacije je u činjenici da kada bismo gledali odnos mogućih i stvarnih članova, obzirom da vas je u općini dvjestotinjak a da imamo preko 20-oro članova, po procentu ste u samom vrhu naših organizacija, rekao je Rkman. Rkman je posebno zahvalio predsjedniku Bogdanu Vujiću na dugogodišnjem aktivizmu, koji u stranačkom smislu na Čavlama djeluje punih 13 godina.

Na tih 13 godina postojanja SDSS-a u ovoj sredini podsjetio je Mile Opačić, predsjednik Gradske organizacije SDSS-a Rijeka. Čavle je nakon Vrbovskog, Rijeke i Viškova bio četvrti ogranak SDSS-a u Primorsko-goranskoj županiji.

Zahvaljujući članstvu na angažmanu, Rkman je govorio o predstojećoj super izbornoj godini u kojoj su pred strankom od 4 izborna procesa, dva veoma bitna. “To su naši unutarstranački izbori u svim organizacijama, ali i najbitniji parlamentarni izbori. Od parlamentarnih  izbora i ponovne maksimalne zastupljenosti naše stranke sa tri mandata, zavisi gotovo sve. Ne samo funkionisanje stranke, već i postojanje svih relevantnih sadašnjih institucija poput SNV-a, Prosvjete, ZVO-a na istoku Hrvatske i drugih. Od naše participacije u Saboru, usudim se reći, ovisi i stepen daljnje demokratizacije hrvatskog društva.

Upoznavajući članstvo sa aktuelnom političkom situacijom, Rkman je ukazao na jačanje hrvatske desnice za koju je SDSS teroristička stranka. Ne samo da nismo teroristička stranka već, uz ostala brojna međunaroda priznanja i pohvale, SDSS ima i povelju tadašnjeg predsjednika Hrvatske Franje Tuđmana za uspješan doprinos procesu mirne reintegracije i razvoju demokratičnosti! Osim jačanja desnice nažalost i dalje je u mnogim sredinama, bez obzira što je država članica EU-a, prisutna diskriminacija prema Srbima koja se, uz ostalo, očituje u neravnomjernom razvoju Hrvatske, otežanom zapošljavanju za Srbe, lošoj infrastrukturi u srpskim sredinama i drugim elementima.

Skupštini su prisustvovale predsjednica Županijske organizacije Primorsko-goranske županije Vesna Blanuša i članica Izvršnog odbora Dragica Pešut.