Privreda je jedan od prioriteta vukovarsko-sremskog ogranka

Županijska organizacije SDSS-a Vukovarsko-srijemske županije uspešno realizuje Plan aktivnosti za tekuću godinu, rečeno je sinoć na sednici Izvršnog odbora ove organizacije. U prva tri meseca obeleženi su značajni pravoslavni verski datumi u kojima su stranački predstavnici bili sa svojim članstvom i simaptizerima. Posebno je ukazano na humanitarni aspekt političkog delovanja u kojemu je prema rečima predsednika Dušana Jeckova osim brojnim božićnih i novogodišnjih paketića za decu, znatna količina prehrambeno-higijenskih paketa, u saradnji sa drugim srpskim organizacijama, podeljena sunarodnicim slabijeg imovinskog stanja. U istom kontekstu je i tradicionalna akcija otpreme hrane za manastir Krka čemu je županijski SDSS bio organizator.

Za naredni period osim redovnih sjednica Izvršnog odbora i posjeta biračima u opštinama i gradovima, za april mesec je planirana redovna godišnja izveštajna Skupština županijskog ogranka. Predviđene su i tematske sednice i tribine posvećene mladima kao i redovni sastanci sa stranačkim predstavnicima u Saboru i Vladi RH.

Govoreći o realizaciji Plana aktivnosti, član Odbora iz Opštinske organizacije Borovo Branko Perišić založio se za značajniji fokus na privredu;

Na sednici su razmatrane pripreme za majske izbore za Vijeća srpske nacionalne manjine. Iako na tim izborima stranka nije nominalan nosioc, pozvano je na maksimalnan angažman članstva kako u afirmaciji ovih izbora i njihovom provođenju tako i na što bolji izborni rezultat stranačkih partnerskih organizacija.

Sjednici održanoj u vukovarskoj centrali stranke prisustvovali su predsednik i član centralnog Izvršnog odbora Boro Rkman i Zoran Čanji.