Predstavnici stranke na liturgiji u Iloku

U hramu Svetog arhangela Mihajla pravoslavni vernici najistočnijeg grada Hrvatske – Iloka, obeležili su Duhove, jedan od najvažnijih dana u kalendaru SPC. Ovaj pravoslavni hram obnovljen je i posvećen 2017 g. Iako je obnova crkve bila dugotrajna, a ni danas još nije gotova, pred još je teži zadatak obnove srpske zajednice u ovom delu Hrvatske. U samom gradu je manje od 300 Srba, a u ostalim mestima koja su deo grada, manje od 70. Veliki broj Srba danas živi preko Dunava,u Bačkoj Palanci, Novom Sadu i drugim pograničnim mestima.


U društvu malobrojnih vernika liturgiji su prisustvovali Dušan Jeckov, predsednik ŽO SDSS-a Vukovarsko-srijemske županije u društvu najbližih saradnika Đorđa Macuta i Vinka Lazića, člana Izvršnig odbora SDSS-a.
Po završetku svečanosti Jeckov se zadržao sa delom vernika, čestitajuci im na ustrajnosti i privrženosti svojoj veri i crkvi.

Poseta Iloku je iskorištena za razgovor sa predsednikom GO SDSS-a Ilok Slobodanom Savićem, oko priprema, učestvovanja i doprinosa ove stranačke organizacije izbornom rezultatatu  stranke na skorašnjim parlamentarnim izborima.