Predstavnici SDSS-a na Skupštini Prosvjete u Krnjaku

Sinoć je u općinskoj vijećnici održana Izvještajna Skupština SKD „Prosvjeta“ Pododbor Krnjak. Skupštini je prisustvovalo 15/26 pozvanih članova , a otvorila ju je i prisutne pozdravila predsjednica krnjačkog Pododbora Milena Bižić, koja je zatim nakon usvajanja dnevnog reda Skupštine daljnje predsjedanje prepustila tročlanom radnom Predsjedništvu na čelu s Ilijom Matijevićem.

Slijedili su zatim Izvještaj o radu i financijski Izvještaj za 2021. godinu, koje je prezentirala Predsjednica i isti su jednoglasno usvojeni bez rasprave. Ambiciozni Program rada u 2022. godini takođe je predstavila Predsjednica Pododbora, a isti je u raspravi koja je slijedila u nastavku dopunjen s organiziranjem radionice za roditelje o značaju dodatne nastave, nastupom na kordunaškoj Olimpijadi, podmlađivanjem muzičke sekcije, te organizacijom prela i tribina. Na kraju se članovima Skupštine obratio Podpredsjednik Društva g. Siniša Tatalović koji je Skupštinu pratio iz Zagreba putem platforme „zoom“.

Sjednicu su u svojstvu gosta ili kao aktivnih članova prisustvovali brojni predstavnici stranke na čelu sa aktuelnim zamjenikom župana i potpredsjednikom SDSS-a Dejanom Mihajlovićem.

test i foto: Ilija MATIJEVIĆ