Predsjedništvo potvrdilo listu kandidata za Evropski parlament

Predsjedništvo Samostalne demokratske srpske stranke na današnjoj sjednici održanoj u Zagrebu utvrdilo je listu kandidatkinja i kandidata za izbore za Evropski parlament.

Lista će Državnom izbornom povjerenstvu biti predana sutra (utorak) u 11 sati i 30 minuta.

Nosilac liste je predsjednik stranke i saborski zastupnik prof. dr. Milorad Pupovac, a kompletna lista izgleda ovako;

 1. prof.dr Milorad Pupovac

 2. prof.dr Dejan Jović

 3. Dragana Jeckov

 4. Jugoslav Vesić

 5. Boris Milošević

 6. Anja Šimpraga

 7. Dejan Mihajlović

 8. Mirjana Oluić-Voloder

 9. Nikola Ivanović

 10. Tatjana Vukobratović-Spasojević

 11. Aleksandra Ratković

 12. Srđan Jeremić

Predsjedništvo se opredijelilo da na kandidacijskoj listi budu predsjednik i potpredsjednici, saborski zastupnici, drugi istaknuti predstavnici stranke, te nestranačke ličnosti koje imaju ugled u srpskoj zajednici kao i u ukupnom hrvatskom društvu. Tokom usaglašavanja liste vodilo se računa o regionalnoj zastupljenosti kandidatkinja i kandidata.

Danas je donešena i odluka da čitavo Predsjedništvo čini izborni štab kampanje za izbore za Evropski parlament. Za organizatore kampanje imenovani su Boro Rkman, Srđan Jeremić i Saša Milošević, portparoli su Dragana Jeckov i Boris Milošević, a  u medijskom timu kampanje  su Vaska Radulović, Srđan Kolar, Saša Milošević i Boro Rkman. Na prošloj sjednici Predsjedništvo je već imenovalo koordinatore nekih segmenata kampanje poput animacije biračkog tijela u inostranstvu.

Predsjedništvo je preliminarno razmatralo slogan kao i vizuelni identitet kampanje. U prezentaciji biračima ključna novina je da će u odnosu na sve dosadašnje klasične načine promocije (radijski spotovi, internet, društvene mreže…) za evropske izbore SDSS prvi put biti predstavljena i na bilbordima. Takvih 75 bilborda (plakata velikih dimenzija op.a.) biće u vremenu od 24. aprila do 22, maja postavljeno u hrvatskim urbanim centrima (Rijeka, Osijek, Vukovar, Beli Manastir, Karlovac, Šibenik…), od čega 35 u Zagrebu!