Predsjednik stranke u posjeti Baniji

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac posjetio je Gornju Bačugu u kojoj se sredstvima iz Programa Srpskog narodnog vijeća za kapitalne investicije obnavlja zgrada Društvenog doma. U prekrasnom banijskom ambijentu, predsjednika naše stranke dočekali su domaćini, Nikola Janjanin I Radoslav Šteković. U obnovu ovog lijepog nekadašnjeg i budućeg okupljališta mladih i starih Banijaca biće utrošeno 118 000 kuna.

Iako leže na Uni, sela oko Dvora godinama muku muče s nedostatkom vode. Predsjednik SDSS-a, Milorad Pupovac, posjetio je Dvor, gdje ga je dočekao načelnik Nikola Arbutina, koji mu je pokazao kako napreduju radovi na izgradnji Vodovoda Kozibrod. Radovi na vodovodu, čije se cijevi postavljaju na cesti od Kozibroda prema Dvoru, iznose 18.278,00o kuna. Do sada je na izgradnju potrošeno više od 9 milijuna kuna, a većinu sredstava osigurale su Hrvatske vode, dok je Općina Dvor osigurala oko 920 000 kuna.

Završeno je 7 km glavnog i 3 km sekundarnog vodovoda.

Do završetka radova i otvaranja slavina, treba izgraditi još 3 km glavnog i 2 km sekundarnog cjevovoda. Za završetak radova, potrebno je osigurati još oko 5 miliona kuna.

U nastavku posjete Dvoru, dr. Pupovac je uručio vozilo hitne pomoći koje je donirala Vlada republike Srbije. “Ovo nije zadnja donacija ove vrste za ovaj kraj. Ovo je velika pomoć, ali Srpsko narodno vijeće, uskoro će osigurati i vozilo koje će stajati na raspolaganju stanovništvu ovog kraja i za sve druge životne potrebe”, izjavio je predsjednik SDSS-a, Milorad Pupovac u Dvoru, gdje je općinski načelnik Nikola Arbutina, predao novo vozilo hitne pomoći načelniku Zavoda za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije, dr Tomislavu Fabijaniću. Sredstva za kupovinu modernog Wolksvagena 4×4, osigurale su Vlada Republike Srbije u iznosu od 317 000 kuna, dok je Općina Dvor osigurala 226 000. Tehničku pomoć oko osiguravanja ove vrijedne donacije, osiguralo je Srpsko narodno vijeće.