PREDANE IZBORNE LISTE U VRGINMOSTU

20141013 102836

20141013 102836VRGINMOST, 5.3.2016. – Juče su u skladu sa zakonskim rokom predane kandidacijske liste SDSS-a za prijevremene izbore u općini Gvozd koji će biti održani 20. marta. Predane je lista za načelnika općine kao i za zamjenicu načelnika, a kandidati su Branko Jovičić i Sanja Mirilović. Oni su i do sada bili načelnik i zamjenica načelnika. Predano je preko tristotinjak potpisa podrške građana ove opštine, a neophodno je bilo 150! SDSS je predao i listu za općinsko Vijeće na kojoj je 13-oro kandidata. Nosioc liste je predsjednik OO SDSS Gvozd Branko Jovičić.

 

 

 

 

 

 

1. BRANKO JOVIČIĆ

2. MARICA POLOJAC

3. BRANKO ĆOSIĆ

4. MARKO LINTA

5. MILE MALOBABIĆ

6. SIMO GVOJIĆ

7. MILUTIN MRAOVIĆ

8. DUŠAN PAJIĆ

9. LJUBIŠA KOMAZEC

10. MILAN VRGA

11. NIKOLA VUČINIĆ

12. MILAN PERENČEVIĆ

13 MILORAD MILOJEVIĆ

 

Izbore liste kako nalaže stranački Statut i ostali akti potvrdilo je, prije predaje, Predsjedništvo stranke.

Za prijevremene izbore zaista imamo kvalitetnu listu. Za izvršne pozicije idemo sa dosadašnjim načelnikom i zamjenicom jer, prema općoj ocjeni a što će potvrditi i izbori, dobro smo radili u interesu građana. Lista za Vijeće je izuzetno kvalitetna jer na njjoj ima novih lica, mladih ljudi uključujući kandidate koji su prije bili na nezavisnim srpskim listama. Vrh liste prema Odluci naše

Skupštine ostao je rezervisan za dosadašnje vijećnike naše stranke kao i za dosadašnjeg nezavisnog vijećnika koji su podržali prijedlog budžeta. Pokazali su ozbiljnost i brigu za općinu i građane i bili su protiv avanture vanrednih izbora. Nažalost njihovi glasovi razuma i političkog pragmatizma nisu bili dovoljni, pa evo zahvaljujući našim odmetnutim bivšim vijećnicima koji su zbog toga isključeni iz stranke i kolegama iz SDP-a imamo nove izbore. I nepotrebno trošak kojeg će trpjeti svi građani.

Dakle, novi izbori nisu bili hir SDSS-a već prije svega SDP-ov izbor. Sada su tu i na njima ćemo pobijediti. Uvjeren sam u pobjedu za načelnika u prvom krugu i sedam vijećnika najmanje za Vijeće kako bismo mogli preostalu godinu dana stabilno upravljati našom općinom, rekao je Jovičić stranačkoj press službi.

Osim SDSS-a liste za načelnike predali su lokalni SDP i HDZ, a za predstavničko tijelo uz listu SDSS-a pred biračima će biti liste SDP-a, HDZ-a i HSP-a!