Poduzeti sve potrebne mjere kako bi se osiguralo funkcioniranje sudstva

Na izvanrednoj sjednici Hrvatskog Sabora Boris Milošević raspravljao je o Prijedlogu zaključka kojim se Vlada Republike Hrvatske obvezuje odmah, a najduže u roku od 15 dana, poduzeti sve potrebne mjere kako bi se osiguralo uredno funkcioniranje sudbene vlasti u Republici Hrvatskoj.
– Djelovanje SDSS-a je bilo i uvijek će biti u smjeru jačanja građanske multietničke republike. Drugo, a mislim da se svi slažemo oko toga, mislimo da su plaće svih službenika male. Tu imamo koncensus, nisam čuo da se netko tome protivi i svi zagovaramo povećanje plaća sudskih službenica i službenika i pozicija i opozicija, političke stranke i nezavisnih, i to je stav i Vlade – da plaće budu veće – istaknuo je Milošević.

Osim Miloševića, govorio je i Milorad Pupovac. Predsjednik SDSS-a raspravljao je o Prijedlogu zaključka kojim se Vlada Republike Hrvatske obvezuje u roku od 15 dana utvrditi koje su institucije i osobe odgovorne za financijsku štetu nanesenu Hrvatskoj Elektroprivredi d.d. u provedbi Uredbe Vlade o otklanjanju poremećaja na domaćem tržištu energije.