Plenković izrazio saučešće povodom tragedije u beogradskoj osnovnoj školi

Predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković u srijedu je u ime Vlade uputio izraze saučešća predsjednici Vlade Republike Srbije Ani Brnabić povodom masovne pucnjave u Osnovnoj školi Vladislava Ribnikara u Beogradu, izrazivši ožalošćenost tako velikim brojem izgubljenih dječjih života.

“Molim Vas primite izraze moje iskrene sućuti povodom masovne pucnjave u osnovnoj školi u Beogradu. Obiteljima ubijenih izražavamo iskrenu sućut, a ranjenima želimo brzi oporavak”, stoji u pismu hrvatskog premijera.
Potpredsjednica Vlade Anja Šimpraga na svom fb profilu, povodom nezapmćene tragedije u beogradskoj osnovnoj školi je napisala:
S ogromnom tugom i nevjericom pratim vijesti o užasnom masakru koji se danas dogodio u OŠ u Beogradu. Ovo je nezamisliv čin nasilja i gubitka nevinih života koji se nikako ne može opravdati i teško može razumjeti.
Škole bi morale biti mjesta gdje se mladi ljudi uče vrijednostima razumijevanja i suradnje u razvoju svojih života. Stoga je posebno strašno kad postanu stratišta u kojima mladi životi nasilno završavaju. Svim građanima Srbije, Beograda, roditeljima i prijateljima žrtava izražavam najdublje saučešće.
Moramo svi zajedno raditi na stvaranju sigurnijeg i boljeg okruženja za našu djecu.
Saučešće porodicama ubijenih i želje za oporavkom ranjenih, upućuje Informativna služba SDSS-a
Podsjetimo, učenik je u četvrtak ujutro u osnovnoj školi na beogradskom Vračaru ubio je devet lica među kojima je osam učenika i zaštitar. Načelnik beogradske policije Veselin Milić potvrdio je na izvanrednoj konferenciji za medije da je osumnjičeni 14-godišnjak duže vrijeme planirao svoj zločin te imao popis djece koju je planirao likvidirati.