Osuda rušenja spomenika na pravoslavnom groblju u Drenovcima

Juče su saborska zastupnica SDSS-a Dragana Jeckov, zamenik župana VSŽ Srđan Jeremić i savetnik u SNV-u Jovan Vlaović zajedno sa sveštenikom Srđanom Lukićem obišli pravoslavno groblje u Drenovcima, kraj Županje, na kojem su u periodu od 10. do 13. novembra nepoznati počinioci srušili i oštetili ukupno šest nadgrobnih spomenika na pravoslavnom groblju.
Tim povodom sastali su se sa načelnikom opštine Drenovci Josipom Nasurovićem i pročelnikom Matom Matijevićem, koji su je osudili vandalski čin koji se dogodio na pravoslavnom groblju i napomenuli kako opština pomaže u sprovođenju istrage nemilog događaja. Istakli su da je želja opštinskog rukovodstva, da po okončanju istrage, a u slučaju da počinioci ne budu pronađeni opština Drenovci snosi troškove finansiranja obnove porušenih spomenika. Razgovaralo se o radu opštinske uprave i projektima infrastrukture u opštini Drenovci.
Predstavnici SDSS-a pohvalili su pozitivne signale o mirnom životu Srba i Hrvata na području ove opštine te su posetili jednu od porodica čiji je spomenik srušen.