OSIJEK: Uz prigradska naselja, neophodna animacija članstva u gradskoj jezgri

Izborni zakon po kojem se biraju predstavnici nacionalnih manjina u XII izbornoj jedinici, posebno je nepovoljan za Srbe u gradovima jer se na biračkom mjestu moraju “legitimisati” tražeći roza listić što većini sunarodnika bez obzira što je od rata prošlo 25 godina i dalje stvara neugodnost. Osijek  jedan od tipičnih primjera, rekao je sinoć na proširenoj sjednici Izvršnog odbora Gradske organizacije SDSS-a Osijek Velibor Zirojević.

Pred organizacijom su, kao prvi radni zadatak, doprinos stranačkim izbornim rezultatima za Sabor, potom pripreme za redovnu stranačku Skupštinu do kraja godine, te na proljeće lokalni izbori za koje je postavljen cilj u koalicionom ili nekom drugom odnosu sa potencijalnim partnerima, konačno ući u Gradsko vijeće Osijeka!

Većina sadašnjeg članstva dolazi iz prigradskih sredina Tenja, Klise i Sarvaša, te je za cilj postavljena politička animacija sunarodnika iz samom grada.

Sjednici su prisustvovali predsjednik Izvršnog odbora SDSS-a Boro Rkman i predsjednik Osječko-baranjske županijske organizacije Radomir Čvarković.