Održana Skupština ogranka u Dvoru

Općina Dvor maksimalno ulaže u razvoj infrastrukture kojoj je osnovni cilj poboljšanje života građana ali i privredna konkuretnost, rečeno je u utorak naveče na redovnoj izvještajnoj Skupštini Općinske organizacije SDSS-a Dvor.

“U 11 kilometara asvaltiranih cesta uložili smo oko milion i dvjesta hiljada evra. Oko 800 hiljada je obezbeđeno za vodoopskrbu. Na rekonstrukciju kino sale otišlo je oko milion i 300 000, u zaštitu okoliša oko 200 000 kao i brojne druge manje projekte”, rekao je predsjednik organizacije i općinski načelnik Nikola Arbutina.

Centralna tema Skupštine bili su predstojeći izbori i to njih nekoliko, o čemu je delegate i goste upoznao predsjednik Izvršnog odbora stranke Boro Rkman. Opredjeljenje je dvorske stranačke Skupštine da su parlamentarni izbori kroz nastup u XII izbornoj jedinici, odnosno potvrđivanje troje zastupnika srpske nacionalne manjine – apsolutni prioritet. O ostalim modelima izbornih nastupa može se razgovarati kada se analizira i izvrše argumentovane projekcije čitave izborne političke scene.