ODRŽANA IZBORNA SKUPŠTINA OO SDSS-a PLITVIČKA JEZERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Općinska organizacija SDSS-a Plitvička Jezera juče,07.07.2016.godine,održala je svoju izbornu skupštinu.

Dosadašnji zamjenik i v.d. predsjednika Milan Prica,izabran je za predsjednika  ove Općinske organizacije,a zamjenica mu je mlada dipl.ekonomistica iz Korenice Radmila Đević.

Izabrana su i ostala skupštinska tijela,Izvršni i Nadzorni odbor,te kandidati za članove Županijske skupštine SDSS-a Ličko-senjske županije.

Rasprava se,uglavnom,vodila na temu postignutih  rezultata na izborima provedenim u prethodnom periodu,učešća Stranke i njenih vijećnika kroz Općinsko vijeće u poboljšanju životnih uvjeta naše Zajednice,te zadacima za naredni četverogodišnji period.

Nikola Lalić,predsjednik Županijske organizacije SDSS-a LSŽ,poseban naglasak je dao na aktivnosti koje već danas moramo početi,kako bi spremni dočekali predstojeće Parlamentarne izbore.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Iako strategiju za izlazak na ove izbore od naše Stranke i njenih nadležnih tijela još nismo dobili,to za naše pripreme u ovom momentu i nije važno.Važno je da znademo  da će se  izbori u septembru dogoditi,a zasigurno znademo i to da ćemo se na njima,u XII izbornoj jedinici,sa našim kandidatima pojaviti“,istakao je predsjednik ŽO SDSS-a LSŽ.

Prije nepunu godinu dana ova organizacija je ostala bez svojeg dugogodišnjeg predsjednika i jednog od osnivača SDSS-a u Lici Steve Vukovratovića-Ćecija koji je poginuo u teškoj saobraćajnoj nesreći.

tekst i foto: Nikola Lalić