Odluka o izlasku iz vladajuće koalicije nakon izbora u Lici?!

Saborski zastupnik i predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac potvrdio je u srijedu da će stranka raspravljati o ostanku u vladajućoj koaliciji, no o tome će se odlučivati nakon lokalnih izbora u Ličko-senjskoj županiji i Ogulinu, koji se održavaju u nedjelju, 10. marta.

“Svi čelni ljudi stranke su u kampanji za lokalne izbore u Ličko-senjskoj županiji i dok ne prođu izbori neće biti sastanka na tu temu”, rekao je Pupovac Hini.

Upitan razmišlja li ozbiljno o odlasku troje saborskih zastupnika SDSS-a iz vladajuće koalicije, Pupovac je odgovorio kako je o tome dao izjave u utorak i da su one relevantne. Pupovac je u razgovoru za Media servis naznačio da razmišlja o izlasku iz vladajuće koalicije.

Previše se toga nakupilo, a sada je na stranačkom vodstvu da odluči što ćemo dalje”, izjavio je Pupovac za Media servis dodajući kako je o tome dugo razmišljao. To je bila reakcija koja je rezultat duljeg promišljanja i ozbiljnog promišljanja nas kao članova vladajuće koalicije. Više je razloga, i to je poruka koju smo morali poslati”, rekao je Pupovac.

U istom razgovoru poručio je kako je stao na “crtu koju ne može prijeći” i to zbog govora mržnje koji potiču vladajući. U izjavi Hini odbio je preciznije pojasniti svoje izjave. “Sve što sam imao za reći, rekao sam”, kaže Pupovac.

izvor:hrn1.info.com