Odbačen Trkuljin prigovor, žaliće se Ustavnom sudu!!!

Nije mi ni logički ni ljudski jasno da tijelo kojem se žalite ne pobije apsolutno niti jednu od vaših tvrdnji o izbornim nepravilnostima, a prigovor u cjelini kvalificira neosnovanim i odbaci ga, rekao je danas SDSS-ov kandidat za zamjenika načelnika općine Topusko i nositelj liste za općinsko Vijeće Dalibor Trkulja. Trkulja je danas zaprimio Rješenje Županijske izborne komisije Sisačko-moslavačke županije o odbacivanju prigovora na izbornu proceduru i izborne rezultate za ove dvije vrste izbora u Općini Topusko. U skladu sa zakonom o lokalnim izborima, žaliće se Ustavnom sudu.

U Rješenju je samo faktografski pobrojano sve ono što sam naveo kao nepravilnosti, bez da je nadležno tijelo reklo da li sam ili ne u pravu. Od 8 elemenata kojima smo prigovorili na izborne nepravilnosti, tek u jednom ŽIP SMŽ mi ne daje za pravo i to polovično. Za sve ostale narodski rečeno, nisam dobio “ni da, ni ne”!

Nisam pravnik, pa možda to tako mora da umjesto prihvatanja Prigovora ili njegovog argumentiranog odbacivanja, imamo situaciju kao da korenspodiram sa “Pitijskom proročicom”, a ne visokom županijskom institucijom!

Međutim, nadam se da će Ustavni sud kao najviša instanca drugačije sagledati situaciju, konzultirati svjedoke izbornih nepravilnosti kao i druga nadležna tijela RH što smo tražili u Prigovoru i donijeti jasnu odluku jesam li ili ne u pravu, rekao ja danas Trkulja.

Ovo nije više borba za glasove. Ovo je više od toga. Ovo je borba za male sredine, nije Topusko jedino takvo, u kojima se pojedine vrste izbora odvijaju daleko od reflektora  i fokusa šire javnosti i u kojima brojne nepravilnosti godinama prolaze “ispod radara”, zaključio je Trkulja.