Obilježen Dan antifašizma

Danas je u šumi “Brezovica pored Siska obilježen Dan antifašizma u Republici Hrvatskoj. Manifestaciji je prisustvovao predsjednik stranke dr. Milorad Pupovac sa saradnicima.

“Državnom vrhu i svima koji drže do antifašizma, mjesto je danas u Brezovici”, poručuo je predsjednik SDSS-a, Milorad Pupovac, s proslave Dana antifašističke borbe.

Objavljuje Samostalna demokratska srpska stranka SDSS u Ponedjeljak, 22. lipnja 2020.

 

U Okučanima, na centralnom spomeniku i spomen – kosturnici palim borcima i žrtvama fašističkog terora položeno je cvijeće i zapaljene svijeće. Nakon Okučana položeno je cvijeće i zapaljene su svijeće i na spomeniku palim borcima i nevino nastradalom stanovništvu u Vrbovljanima. Tom prilikom održan je i pomen žrtvama fašističkog terora. Pomen su služili paroh okučanski Dragan Antonić i paroh novogradiški Ognjen Tendžerić. Polaganju cvijeća u Okučanima i Vrbovljanima prisustvovali su predsjednik VSNM opštine Okučani i zamjenik načelnika opštine Okučani Siniša Martinović, vijećnik SDSS-a opštine Okučani Milenko Ećimović te članovi VSNM opštine Okučani, članovi i simpatizeri SDSS-a.

Dan antifašističke borbe obolježen je u Voćinu, Borovu kao i u mnogim drugim sredinama sa antifašističkom tradicijom.