Obeležen Dan antifašizma

Udruženje antifašista i antifašističkih boraca općine Borovo položilo je venac povodom Dana antifašističke borbe ispred spomenika palim borcima i žrtvama fašizma u centru Borova. Kratkim govorom obratio se predsednik Slobodan Landup, a u umetničkom delu programa, nastupio je solista Baća Zec.

Vijeće srpske nacionalne manjine Virovitičko-podravske župšanije i udruženje antifašista i antifašističkih boraca općine Voćin položilo je venac ispred spomenika palim borcima 6. Slavonskog korpusa u parku u Voćinu.

 

Predsednik vukovarskih antifašista i član Glavnog odbora SDSS-a Lazo Đokić, zamenik župana Đorđe Ćurčić i predsednik Izvršnog odbora Boro Rkman danas su na spomen kosturnici vukovarskih oslobodioca položili venac.

Vence i cveće u znak sećanja na poginule borce NOR-a i civile stradale tokom drugog svetskog rata položili su stranački i drugi manjinski predstavnici na brojnim spomen obeležjima. Među ostalima i u podnožju spomenika u Brezovici gde je održana centralna manifestacija posvećana Danu antifašističke borbe.