O hrvatsko-srpskim odnosima u Golubiću

CNMNDGHWgAAcW9C

Već tradicionalni Međunarodni znanstveni skup o srpsko-hrvatskim odnosima biti će održan devetu godinu za redom u Golubiću pored Obrovca  od 19. do 23. kolovoza, saopštili su organizatori.

Skup ove godine nosi naziv “Srpsko- hrvatski odnosi, izbjeglice i migranti, mirna koegzistencija i riješavanje krize”, a organiziraju ga Centar za istoriju, demokratiju i pomirenje iz Novog Sada i Udruga za povijest, suradnju i pomirenje iz Golubića.

Na skupu će učestvovati naučnici i nevladini aktivisti iz regiona, kao i politički predstavnici manjinskih stranaka i stranaka angažovanih na riješavanju aktuelne izbegličke krize, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je cilj skupa da se okupljeni predstavnici usaglase i podstaknu suradnju u regionu, u vezi sa borbom protiv stereotipa i mržnje, ali i u vezi sa borbom protiv političke manipulacije izbjeglicama, povratnicima, migrantima i nacionalnim manjinama, kao posebno ranjivim grupama u državama Zapadnog Balkana.

Već godinama na ovom naučnom skupu tradicionalno učestvuju,dajući doprinos kroz aktivan rad,mnogi dužnosnici SDSS-a na svim razinama.