Nismo znali da će država mnogima biti važnija od lokalnog života

Pred gotovo 200 Srpkinja i Srba, govor je u kinu u Borovu naselju na predstavljanju izborne liste SDSS-a na lokalnim izborima odrzao dr. Milorad Pupovac, koji je, kao i uvijek, toplo pozdravljen:

“Kada smo se ovdje okupljali prije 20 godina, svega je manjkalo, samo jednoga nije – osjecaja da se moramo drzati zajedno, da zelimo biti sigurni i sretni u svojoj zemlji. Nismo znali tada da ce mnogima drzava biti vaznija od lokalnog zivota, a ZIVOT JE LOKALNO! Mnogi se danas bave mjerenjem kolicine patriotizma, a malo je onih koji primjecuju da su Irska i Norveska ovdasnjim ljudima blize od zemlje u kojoj je mnogima najvaznije da ovdje ne bude cirilice, pa makar sve ostalo propalo. Gledam ovdje danas uredjeno setaliste u gradu uz Dunav, lijepo ga je vidjeti, ali je ono prazno, nema setaca. Lijepo je vidjeti i bazen, ali sto vam vrijedi, kada nema ljudi, koji ce, nakon posla, tamo odvesti obitelj da se okupa.

Mi u svim nasim sredinama i u onima gdje nas je 50 i u onima gdje nas je 2000, a i u ovima u kojima nas je puno vise, radimo najbolje sto mozemo za sve gradjane. To je pravi patriotizam, a ne poruke Srbima da u ovoj zemlki odlucuju samo Hrvatice i Hrvati!”