Nenad Vukadinović umjesto Mihajlovića u Skupštini Karlovačke županije

U novim stranačkim prostorijama u Karlovcu, održana je dana 07.10. 2021.  sjednica IO karlovačke županijske organizacije SDSS-a.  Sjednicom je rukovodio Predsjednik ŽO Dejan Mihajlović, a prisustvovali su joj članovi iz 7 od 8 općinskih i gradskih stranačkih organizacija, kao i član centralnog IO Ilija Matijević, te kandidat za vijećnika u Skupštini karlovačke Županije Nenad Vukadinović.

Najprije je izvršena analiza rezultata dopunskih izbora za 1 dopunskog vijećnika u županijskoj Skupštini, gradskim vijećima Ogulina i Slunja, te općinskim Vijećima Josipdola i Lasinje. Nakon duže diskusije zaključeno je da sa ukupnim rezultatima IO može biti zadovoljan jer je lista za županijsku Skupštinu koju je nosio Predsjednik ŽO Dejan Mihajlović, bez konkurencije sa 1154 glasa ili oko 12 % izašlih, osvojila dodatni skupštinski mandat. Takođe za gradska Vijeća Ogulina i Slunja, stranačke liste koju su nosili Neven Ivošević i Goranka Mandić osvojile su premoćne pobjede nad konkurentima iz DSS-a(Ogulin) i HNS-a(Slunj).

Što se tiče općinskih Vijeća Josipdola i Lasinje, u Josipdolu nije bilo interesa za formiranje SDSS-ove liste jer ne postoji ni OO, pa je prošla jedina kandidatkinja sa liste SDP-a, a u Općini Lasinja naša lista je za 4 glasa izgubila od konkurenata iz reda SDP-a, na što je uložen i prigovor općinskom i županijskom izbornom Povjerenstvu zbog uočenih izbornih nepravilnosti, koji nažalost nije uvažen.

Zadovoljstvo je izraženo i povodom pobjede na ponovljenim mjesnim izborima za VMO Veljun (Grad Slunj), gdje je naša lista koju je nosio Predrag Mandić osvojila 3 mandata, DSS 2, a lista grupe građana 0 mandata. U nastavku je tema bila eventualna vremenska podjela skupštinskog mandata po pola između 2 potencijalna vijećnika u županijskoj Skupštini, nakon kraće rasprave odlučeno je ipak da cijeli mandat odradi Nenad Vukadinović koji je jednoglasno određen kao vijećnik koji će umjesto nosioca liste i aktuelnog dožupana Dejana Mihajlovića (zbog nespojive dužnosti stavlja mandat u mirovanje) biti u sastavu Županijske Skupštine. Na samom kraju sve organizacije su dobile zadatak da ažuriraju svoje članstvo, te da Disciplinskoj Komisiji ŽO dostave obrazložene prijedloge disciplinskih mjera protiv članova koji su se u proteklim izbornim procesima svojim ponašanjem i djelovanjem ogriješili o Statut stranke.