Nenad Gvojić novi predsednik virovitičko-podravskog SDSS-a

Na vanrednoj Skupštini Županijske organizacije Samostalne demokratske srpska stranke Virovitičko-podravske županije, održanoj juče u Slatini, Nenad Gvojić jednoglasno je izabran za predsednika. Na toj poziciji nakon skoro deceniju, zamenio je Igora Pavkovića. Pavković je, odlukom Skupštine, novi potpredsednik.

Podnoseći izveštaj o radu pred 19 prisutnih od ukupno 25 delegata Skupštine, Pavković je uz niz stranačkih aktivnosti podvukao dva segmenta; uspešne dopunske izbore i završetak komunalne i druge infrastrukture u srpskim naseljima.

Uz novog predsednika i potpredsdnika izabran je i Novi Izvršni i Nadzorni odbor te pradtavnici ovog županijskog ogranka u višim stranačkim telima.

Uspešan rad novom vodstvu poželio je potpredsednik stranke Jugoslav Vesić.

Kvalifikujući dosadašnju saradnju sa Pavkovićem ne samo profesionalnom već istovremeno ljudskom i drugarskom, predsednik Izvršnog odbora SDSS-a Boro Rkman, uz ostalo, rekao je kako je ovaj županijski ogranak uvijek davao svoj maksimum u interesu stranke.

Naglašavajući da će mu princip rada biti “od vrata do vrata” obilazeći birače, novoizabrani predsdenik je u prioritete uvrstio pre svega prijem mladih ljudi u članstvo SDSS-a.

“Pokušao sam svojevremeno samostalno nešto pokušati u lokalnoj politici i vrlo brzo sam shvatio da sam čovek ne može ništa učiniti. Zato sam se uključio u SDSS jer samo timski i zajedništvom možemo odgovoriti svim izazovima koji su pred našom zajednicom kako u našoj županiji tako i čitavoj državi”, rekao je Gvojić.