Nema (više) prepreka za srpsko zajedništvo u Istri

Za Srbe u Istri ne bi više trebalo da bude prepreka da rade zajedno na jednom “kolosijeku” u interesu brojne srpske zajednice u ovoj regiji. U tom cilju narednih dva mjeseca intenzivno će se raditi na “brendiranju” Samostalne demokratske srpske stranke kao jedinog značajnog političkog srpskog subjekta u državi a koja u proteklom vremenu zbog međusrpskih razmimoilaženja u Istri i Puli nije imala poziciju kakvu zaslužuje. U ovaj proces, kroz nekoliko javnih tribina, razgovora i drugih afirmativnih metoda “zagovaranja” biće uključene gotovo sve srpske organizacije koje djeluju i Istri.

Ovo i niz drugih elemenata usaglašeno je u ponedjeljak u Puli na sastanku potpredsjednika stranke Dejana Mihajlovića, predsjednika Izvršnog odbora Bore Rkmana, predsjednika stranačkog županijskog ogranka Dragana Živanovića, voditelja Srpskog kulturnog centra u Puli i vijećnika pulskog gradskog vijeća Milana Rašule, te osnivača stranke u Puli Petra Jovetića.

Uz javno priznanje Draganu Živanoviću koji je dosljedno od preuzimanja mandata prije dvije godine radio na stvaranju uslova za srpsko jedinstvo, dogovoreno je, da paralelno sa afirmacijom stranke, budu održane i stranačke skupštine u Puli, Umagu, Poreču i Rovinju te županijske Skupštine SDSS-a. Skupštine, odnosno članstvo stranke trebalo bi biti osnaženo novim ljudima koji bi se pridružili tokom javnih tribina i pojedinačnih razgovora sa simpatizerima.