“Negoslavčanke” ugostile izborne kandidate

Udruženje žena “Negoslavčane” bilo je juče domaćin stranačkim kandidatkinjama i kandidatima za predstojeće parlamentarne izbore. Predsjednica Udruženja Biljana Pejić upoznala je goste sa rukotvorinama koje proizvode i humanitarnim radom, kao i prikupljanjem pomoći ugroženim porodicama na Kosovu i Metohiji. Gostima je priređen i tradicionalni sremski doručak! U srdačnom razgovoru naglašena  je važnost zastupljenosti žena u društvu, pozdravljene aktivnosti udruženja, te ukazano na potrebu da danas žena treba da preuzme svoju ulogu u društvu koja joj pripada, a ne da se ženina uloga bazira samo na porodicu.

Uz kandidate u Negoslavcima su ugošćeni predsednik Glavne Skupštine SDSS-a dr. Vojislav Stanimirović, predsednik ZVO-a Srđan Jeremić i predsednik GO SDSS-a Vukovar Srđan Kolar.

U nastavku obilaska istoka Hrvatske, izborna ekipa SDSS-a upoznala se sa proizvodnjom mleka na OPG “Veselinović” u Negoslavcima, posetila Trpinji gde ih je direktorica tamošnje škole Vesna Vujić upoznala sa radom škole kao i problemima u registraciji škola na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu. Posetili su i FK “Sloga” u Pačetinu i prisustvovali završnoj manifestaciji “Vidovdanskog sabora” u Boboti.