Najavljen popravak ceste u Bijelim Vodama kod Gline

Na jučerašnjoj sjednici Skupštine Sisačko-moslavačke županije vijećnica SDSS-a Mirjana Olujić Voloder pitala je kad će županijska cesta 3227 Bijele Vode-Glina biti uređena. Podsjetila je da je na ovoj cesti dionica od dva i po kilometra asvaltirana još 2011. godine, te da od tada postoje konstana obećanja da će se asvaltirati i ostatak. Danas je ta cesta u veoma lošem stanju.

Župan Ivo Žinić (HDZ) je odgovorio kako je imao nekoliko sastanaka s predstavnicima mjesnih odbora te sa zamjenikom župana Dušanom Bjelajcem (DSS) oko te ceste. Radnici ŽUC-a obišli su u nekoliko navrata ovu prometnicu. Dogovoreno je s gradonačelnikom Gline da će dio ceste koji nije asfaltiran ove godine biti popravljen, odnosno njeni najkritičniji dijelovi. Usponi, na kojim kiša nanosi najviše štete, bit će asfaltirani. Plan je ove godine sanirati na taj način ukupno oko 2 km prometnice, a bit će popravljeno i nekoliko mostova na toj dionici.

Drugo pitanje vijećnica je postavila vezano uz saniranje šteta od vremenskih nepogoda u Hrvatskoj Kostajnici, Petrinji i Dvoru. U martu i aprilu  ove godine nastale su velike štete i u poplavama i u odronu tla, rekao je župan. Proglašene su elementarne nepogode na području Općine Lekenik, Grada Petrinje, Grada Hrvatske Kostajnice i Općine Jasenovac. Ukupne štete iznose 28 milijuna kuna, nešto manje od 20 miliona odnose se na poplavu, a oko osam miliona na odrone. Najveće je klizište u Hrvatskoj Kostajnici. Vlada RH, zajedno s Ministarstvom graditeljstva i Državnim uredom za obnovu i stambeno zbrinjavanje, je u postupku rješavanja smještaja obitelji koje su izgubile svoje domove, rekao je župan i dodao kako se nada da će problem biti riješen do jeseni.

tekst: smz.hr/foto:portal53.hr