Na rijeci Glini kod Topuskog susret mladih članova glinskog i topličkog SDSS-a

Juče na praznik Svetog Stefana, u Starom Selu kod Topuskog, u organizaciji predsjednika Izvršnog odbora Bore Rkmana, upriličen je susret članova i simpatizera iz stranačkih organizacija u Glini i Topuskom.

Pod motom “I mi smo tu” više od dvadeset članica i članova, uglavnom mladih ali i uz prisustvo “seniora”, iz ove dvije organizacije ojačani predstavnicima vrgomoskog ogranka, u maksimalno opuštenoj atmosferi više sati je provelo u međusobnom upoznavanju, razgovoru, evociranju sjećanja na majske izbore, međusobmoj razmjeni izbornih i životnh iskustava. Upriličen je i zajednički svečani ručak, a ljubitelji više negoli ugodne vode rijeke Gline mogli su se i okupati ili okolinu upoznati vožnjom čamcem uz stručnog vodiča!!!

Juče su podjeljene majice, poklon centrale SDSS-a,  specijalno rađene za ovu priliku na kojima je na prednjoj strani slogan “I mi smo tu” kojemu je namjera pokazati da su Srbi vjekovima prisutno na ovom području. Na leđima je karta opštine Topusko na kojoj su latinčnim slovima ispisana imena naselja u sastavu opštine u kojima živi većinsko hrvatsko stanovništvo, dok je ćirilica rezervisana za sela tradicionalno nastanjena Srbima. Slične majice štampane su i za Gradsku organizaciju SDSS-a Glina i biće podjeljene na slijedećem okupljanju koje će biti na glinskom području.

“Iako ni u Glini ni u Topuskom nismo ostvarili željeni izborni rezultat, dobili smo u obje organizacije mlade aktiviste koji se žele javno angažovati te kroz politiku doprinijeti razvoju zajednice, ali i čuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta, rekao je Rkman stranačkoj press službi. Obećao sam im u ime stranke, pogotovo novim i mladim članovima i simpatizerima da ćemo se, nakon izbora, češće okupljati, družiti i jačati međusobne veze “komšijskih” organizacija. Ovo je prvi susret ovakve vrste, a osim Gline i Topuskog želja mi je da se to prenese na sve stranačke ogranke u državi. Do juče se ovi mladi ljudi nisu ni poznavali ili su se površno znali iz slučajnih susreta. Od juče znaju da djele zajedničku ideju i da jačaju čvrste, ne samo političke veze. Zaključio je, u šali, da obzirom da su nas naši stari učili kako poslije Preobraženja nema kupanja u rijekama i potocima, da je jučerašnji praznik Prenosa moštiju svetog arhiđakona Stefana, bila poslednja prilika za ovakvu vrstu druženja!

Nekolicina mladih, koji u formalnom smislu još nisu bili članovi stranke, juče je potpisalo pristupnice Samostalnoj demokrarskoj srpskoj stranci.

Druženju su, uz ostale, prisustvovali SDSS-ova kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Gline Bojana Matijević i njen kolega za istu poziciju u Topuskom Dalibor Trkulja, predsjednik OO SDSS Topusko Dragutin Ćelap te predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Općine Topusko i istaknuti stranački član Mile Roknić.