Morbidne prijetnje predsjedniku SDSS-a!

Jedan od jumbo plakata Srpskog narodnog vijeća iz serije ‘Da se bolje razumijemo’ doživio je ozbiljnu intervenciju. Nestala je ćirilica, a nju su zamijenili natpisi ‘Milorade, neka, neka, ustaški te logor čeka’, ‘Povampirene ustaše’, Ubi Srbina’. Pisalo se i po susjednom plakatu. ‘Maxovi mesari’, ‘Samo krvi četnika iz Knina’, ‘Srbe na vrbe’ i ‘Jebemo vam majku srpsku’.

Srpsko narodno vijeće pokrenulo je kampanju ‘Da se bolje razumijemo’ s ciljem promocije ćirilice u Hrvatskoj i skidanja stigme s tog pisma.

‘Želimo poslati poruku da korištenje ćirilice u privatnom i javnom prostoru ne ugrožava većinski narod. U kampanji ćemo promovirati načela dostojanstva, slobode i jednakosti’, kazao je predsjednik SNV-a Boris Milošević.

Na jumbo plakatima su poruke troje glavnih predsjedničkih kandidata Kolinde Grabar-Kitarović, Zorana Milanovića i Miroslava Škore ispisani na ćirilici. U Splitu je konkretno nastradao Škorin plakat s natpisom ‘Sad ili nikada’.

‘Kakve god reakcije bile, one će biti pokazatelj zrelosti našeg društva na priznavanja razlika, posebno na priznavanje pisma koje je povijesno, historijsko, pismo i hrvatskog naroda. Kakve god te reakcije mogle biti, one će biti korisne’, komentirao je Milorad Pupovac.

Slične intervencije, ali srećom bez konkretnih prijetnji, obavljene su i na plakatima u u Rijeci – evropskoj “prestonici kulture”!!!

izvor: dalmatinskiportal.hr