Najoštrija osuda poruka mržnje upućenih sa zagrebačke Kustošije

Srpsko narodno vijeće objavio je jutros na Twitteru fotografiju snimljenu u Zagrebu na kojoj se vide navijači kako drže natpis “Je**t ćemo srpske žene i djecu”. Za N1 ovu je zastrašujuću poruku komentirao predsjednik Srpskog narodnog vijeća i saborski zastupnik SDSS-a Boris Milošević. “Ovo je jezivo i uznemiravajuće za sve, a ne samo Srbe. Žalosno je vidjeti da su mladi u Zagrebu zadojeni tolikom mržnjom da pišu takve ogavne poruke uz povike „Ubi, ubi Srbina“.

Nedavno je Srpsko narodno vijeće objavilo Bilten o historijskom revizionizmu, govoru mržnje i nasilju prema Srbima u 2019. godine pun sadržaja kao transparenti kojima su ovi mladi navijači mahali. Nebrojeno puno puta smo upozoravali na poruke poruke mržnje, o povicima na utakmicama, o grafitima koji postaju sve ogavniji. To je, nažalost, postalo toliko uobičajeno da to nije samo komunalni problem, problem policije i pravosudni problem, to postaje strukturnim problemom društva. Sve je to rezultat relativizacije i normalizacije ustašluka i pokliča mržnje koji iz ovakvih poruka prelazi u fizičko nasilje”, rekao nam je Milošević.

Zagrebačkoj policiji poslali smo upit o ovom događaju. Čim dobijemo odgovor o njihovim daljnjim koracima, odmah ćemo ga objaviti, rekao je Milošević.

Ovim povodom sutra će (subota 13. juna 2020.) biti održana konferencija za novinare na kojoj će učestvovati;

prof.dr. Milorad Pupovac, predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke,

Dragana Jeckov, potpredsjednica Samostalne demokratske srpske stranke

Boris Milošević, član Glavnog odbora i Predsjedništva Samostalne demokratske srpske stranke

Uz ostalo u pozivu novinarima stoji:

Viđeno u Kustošiji predstavlja, do sada, najjeziviju poruke mržnje. Primjećujemo da hrvatska javnost izražava osude, ali ponavljamo da se radi o  kulminaciji višegodišnje nesankcionirane anti-srpske kampanje koja je najprije krenula iz opskurnih i vanparlamentarlnih krugova, ali vrlo brzo dobila publicitet na nacionalnoj razini. Nedavna pravomoćna odluka Visokog prekršajnog suda samo je ozakonila ovakve prakse i dodatno benzinom polila vatru nacionalizma koja bukti širom naše zemlje.