Mile Opačić odgovorio konkurentima: ‘Ono što radi Milan Popadić je sramota’

Primorsko goranski savez  i Udruga hrvatsko-srpskog prijateljstva Rijeke pozvala je birače srpske nacionalne manjine da izađu na dopunske izbore koji će biti održani 3. listopada ove godine i da na njima podrže listu SDSS-a koja je dio PGS-ove i SDP-ove koalicije i kojoj je nositelj Mile Opačić.
– PGS je stranka koja je sa svojim vodstvom zaslužna za razvoj srpske zajednice u Rijeci i suradnja je izuzetno dobra. Naša lista, za razliku od konkurentske liste, ima jasan cilj i program. Zbog toga se mi ne bavimo vrijeđanjem sunarodnjaka i ničim izazvanim iznošenjem neistina. Pripadnici smo istog naroda, a naša politička borba mora biti argumentirana. Ono što radi Milan Popadić je sramota, poručio je Opačić. Naglasio je i da Srbi žive u slobodnoj Rijeci, tolerantnom gradu koji je uvijek dva koraka ispred kada je riječ o poštivanju manjinskih prava.

– Problema uvijek ima, ali i dalje ćemo ih rješavati zajednički s lokalnom vlašću kao i do sada. Naš cilj je realizirati kapitalni projekt gradnje srpskog kulturnog centra na lokaciji do Češkog doma. Očekujemo početak radova krajem ove ili početkom sljedeće godine, a vrijednost projekta je preko milijun eura. Planirana je i izgradnja dječjeg vrtića, najavio je Opačić.

Počasni predsjednik PGS-a i predsjednik Udruge hrvatsko-srpskog prijateljstva Nikola Ivaniš naglasio je da je udruga kojoj je na čelu jedina takva u Hrvatskoj.

– Ponosni smo na to jer i time dokazujemo razinu poštivanja nacionalnih manjina. Zato je jako bitno da kvalitetni ljudi uđu u Gradsko vijeće, a jedan od njih je Mile Opačić čiju listu podržavamo, poručio je Ivaniš.

izvor: novilist.hr