Mihajlović: Saradnja ako Ljubojević ne bude manipulirao

mihajlovic sdss

mihajlovic sdssKRNJAK, 24.5.2016. – Dejan Mihajlović načelnik općine Krnjak i novi član Glavnog odbora Prosvjete za „Novosti“ je komentarisao subotnju izbornu pobjedu Siniše Ljubojevića za predsjednika ove institucije.

 – U zadnje vrijeme bilježimo stalne pritiske na srpsku zajednicu, U početku su ti pritisci bili političke prirode, a sada su se prelili i na oblast kulture. Te pritiske vrše oni koji smatraju da u ovoj državi treba biti samo jedan narod, jedna vjeroispovijest i jedna kultura. Iako su na vlasti, oni su u velikoj manjini spram ogromne većine Hrvata koji imaju sasvim drugačije stavove koje dijeli i EU i suvremeno čovječanstvo.

Smatram da izbor Siniše Ljubojevića nije realna slika želje i volje članstva Prosvjete u većini, to je inscenirana situacija koja je zbog uticaja na delegate dovela da Ljubojević dobije većinu potrebna za njegov izbor.

“Prosvjetu” vodi Glavni odbor koji kao najviše tijelo donosi najbitnije odluke.

Ne valja ako nisu dobri odnosi između predsjednika i glavnog odbora jer organizacija teško može funkcionirati.  Nadamo se da će situacija koja bi mogla uzrokovati loš odnos biti prevaziđena. Ako predsjednik bude uvažavao mišljenje Glavnog odbora i zastupao interese Prosvjete na pravi način, mi ćemo sigurno biti konstruktivni i podržati takav rad.

 – Teško je biti prorok, ali na osnovu onog što je do sada viđeno iz Ljubojevićeve političke opcije mogu se očekivati pokušaji manipuliranja. Međutim, Prosvjeta nije nešto nebitno za srpsku zajednicu, tako da joj mi posvećujemo izuzetno veliku pažnju, pa kao Glavni odbor i kao Nadzorni odbor nećemo dozvoliti da se teko nešto desi, rekao je Mihajlović.

Nenad JOVANOVIĆ