Maskirani napadači napali Srbe u Dalmaciji!!!

foto: Feral news

U srijedu navečer u selu Uzdolje kod Knina skupina maskiranih huligana upala je u kafić i divljala. U kafiću je bilo 15 do 20 ljudi. Svi su u šoku. Nedugo zatim, ista se stvar ponovila i u Đevrskama, javlja policija. „U kafiću je bilo raznoliko društvo. I stariji i žena i djeca. Vladala je obiteljska atmosfera. Neki su gledali utakmicu, neki su došli samo popiti piće. Sjedili su i pričali. Onda je oko 22:20 upala banda maskiranih napadača koji su po kafiću počeli divljati“, rekao je za Dnevnik.hr  Milan Đurđević, načelnik općine Biskupija, u čijem sastavu je Uzdolje u kojem su maskirani huligani u srijedu napali goste kafića.

U tom trenu u kafiću je, kaže Đurđević, bilo 15 do 20 gostiju. „Letjele su čaše, boce, stolice i stolci, tegle s cvijećem. U tom kaosu, svi su na neki način povrijeđeni. Imaju ogrebotine od stakla, masnice od predmeta koji su letjeli. Liječnici su ih pregledali na licu mjesta, a neki su odvezeni u bolnicu. Da ne govorim da su svi u stanju šoka“, kaže Đurđević i dodaje da je najteže stradao mladić (17) kojeg su preko noći zadržali u bolnici.

„Mlatili su ga nekim letvama po glavi. Kad je pao nastavili su ga udarati po leđima. Dobio je 8 šavova. Stradao je i sam vlasnik kafića. U trenutku makljaže u kafiću je bila njegova supruga i troje djece. Sve te čaše i stolice koje su letjele on je pokušao nekako uvatiti, zaštiti obitelj i goste. Obje noge su mu u zavoju. Stradala je i njegova supruga. Đurđević osuđuje napad i traži da se počinitelji što prije kazne.

 

„Ovo je očiti zločin iz mržnje. Ovo što se događa je odraz dubljih društvenih problema i činjenice da na društvene devijacije gotovo uopće ni ne reagiramo“, kaže Đurđević.

Otac 17-godišnjaka ozlijeđenog u incidentu kad su maskirani napadači upali u kafić kod Knina za vrijeme utakmice Crvene zvezde komentirao je što se sinoć dogodilo. “Dijete je stabilno, napravljene su sve pretrage. Kako je moglo biti, dobro je”, rekao je otac 17-godišnjaka koji je najteže ozlijeđen u sinoćnjem incidentu.

“Ja sam bio kući, dijete je pitalo može li ići gledati utakmicu i ja sam ga pustio. Sjedili smo u kući ja i žena, a on dolazi sav krvav, uplakan, kaže da zaključavamo sve, da će doći i pobiti nas”, rekao je otac. “On je sjedio prvi do vrata i kad je došao netko udario ga je po glavi, on je pao, a kako je pao, onda ga je još jednom netko udario po leđima”, rekao je. Nakon što mu je sin ispričao što se dogodilo, otišao je do kafića, ali dok je stigao, tamo više nikoga nije bilo.

Zgrožen je incidentom, rekao je novinarima. “Živim tu već 15 godina, ovo je prvi incident na nacionalnoj osnovi otkako sam ja tu”, rekao je.

Iste večeri u mjestu Đevrske u Općini Kistanje više ljudi verbalno, a potom i tjelesno napalo vlasnika ugostiteljskog objekta i goste i oštetili inventar. Govorili su “Srbi traktorima ćete opet bježati”!!!

Veselinka Mandić, supruga vlasnika kafića u Đevrskama, za Večernji list ispričala je što se dogodilo. Komentirajući medijske navode da se napad dogodio za vrijeme gledanja utakmice Crvene zvezde rekla je kako se gledala utakmica Dinamo-Rosenborg te da ni nemaju program za gledanje Crvene zvezde, iako su ih napadači pitali navijaju li za Zvezdu. Kaže da su napadači došli u Golfu šibenskih registracija, vrijeđali ih na nacionalnoj osnovi, pitali ih slušaju li Thompsona…

izvor: hr.n1info.com