Korenički ogranak želi utvrditi precizan broj svojih birača

U Korenici je danas održana redovna godišnja izvještajna Skupština Općinske organizacije SDSS-a Plitvička Jezera kojoj je prisustvovalo 16 od 23 delegata iz postojeća tri stranačka mjesna odbora.

Podnoseći izvještaj o radu ogranka u posljednjih godinu dana predsjednik Milan Prica ukazao je na dobru saradnju sa općinskom upravom što se reflektuje na poboljšanje brojnih infrastrukturnih elemenata. Održavane su općinske ceste, uređeni prilazi i ograđena seoska groblja u srpskim sredinama. U toku je usaglašavanje o ovođenju javne rasvjete u selima u kojima za to do sada nisu postojali tehnički uslovi.

U planu aktivnosti, osim učlanjenja novih i revizije postojećih popisa članstva, ovoj organizaciji je prioritet doći do što preciznijeg broja stvarnih birača koji žive na području općine.

U uvodnom djelu Skupštine, delegate je pozdravio općinski načelnik Ante Kovač (nezavisni), a u radu Skupštine su učestvovali predsjednik centralnog Izvršnog odbora Boro Rkman, njegova zamjenica Emina Đurašević i lički dožupan te čelni čovjek naše stranke u Lici Milan Uzelac.