Konsolidacija u Istri jedan od stranačkih prioriteta

Sređivanje stanja u Istarskoj županijskoj organizaciji, šta uključuje ogranke u Puli, Rovinju i Umagu, jedan je od stranačkih prioriteta tokom procesa unutarstranačkih izbora koji je u toku. O ovome su juče u Pazinu razgovarali potpredsjednica i potpredsjednik stranke Dragana Jeckov i Dejan Mihajlović te predsjednik Izvršnog odbora Boro Rkman sa povjerenikom SDSS-a za Istarsku županiju Draganom Živanovićem i članicom Izvršnog odbora Tatjanom Savić.

Prvi korak je revizija popisa članova na kojem se u Istri nalazi 244-oro. Svako od njih će biti kontaktiran kako bi se došlo do stvarnog broja onih koji žele politički djelovati unutar stranke. Ovaj proces, kao prvi korak konsolidacije, treba da bude, dogovoreno je juče, završen do početka oktobra.

“Stvarni broj članova nam je jako bitan jer važnije je da imamo pedesetak stvarno aktivnih nego stotine formalnih na papiru”, rekao je Živanović najavljujući nova učlanjenja u stranku na čemu se već radi.

Nakon ostavke dosadašnje predsjednice Mirjane Galo, Predsjedništvo stranke je na sjednici prošle subote u Zagrebu za Povjerenika za Županijsku organizaciju SDSS-a Istarske županije imenovalo Dragana Živanovića.