Kolar osudio današnji međunacionalni sukob učenika u Vukovaru

Na parkingu kod pekare, nedaleko od Tehničke škole Nikola Tesla u Vukovaru, jutros je došlo do masovne tuče. Iz Policijske-uprave Vukovarsko sremske potvrdili su za portal Srbi.hr naminformaciju, ali nisu mogli da kažu detalje s obzirom na to da je kriminalistička obrada još uvek u toku. Po svemu sudeći reč je o još jednom međunacionalnom obračunu učenika koji pohađaju nastavu na hrvatskom i srpskom jeziku, a portal nezvanično saznaje da su trojica učenika iz nastave na hrvatskom privedena, dok su dvojica učenika iz nastave na srpskom odvedena u bolnicu.

Predsednik Gradske organizacije SDSS-a Vukovar Srđan Kolar prvi je stao u odbranu napadnutih učenika Tehničke škole Nikola Tesla u Borovu naselju.

“Pozvao sam sve političke stranke da osude ove današnje napade na pripadnike srpske zajednice koje su se desile ispred Tehničke škole Nikola Tesla. Niko me neće ubediti da se ovde radi o sukobima navijača i navijačkih grupa, već je jasno da se radi o dirigovanim napadima na pripadnike srpske zajednice tj. našu decu, a sve u svrhu destabilizacije međunacionalnih odnosa u gradu Vukovaru. Takođe, verujem da ovakve međunacionalne sukobe ne bi trebalo niko da koristi u svrhu predizborne kampanje. Pozivam sve mlade ljude da prestanu sa ovakvim aktivnostima te isto tako da se političari dozovu pameti i da osude ovaj čin. Očekujem da sve institucije rade svoj posao i da učine sve da se spreče budući incidenti!?
foto: srbi.hr