KOLAR: Ničija tragedija, iako je razumijemo, ne može biti iznad zakona

Poslije više od šest godina obustavljen je sudski postupak protiv Vukovarca Marijana Živkovića koji je početkom septembra 2013.  godine čekićem razbio dvojezičnu ploču postavljenu na zgradi policije u Vukovaru. Odluka o obustavljanju postupka donesena je na prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Vukovaru, i to svega nekoliko dana prije sudske rasprave koja je trebala biti održana 5. novembra 2019.

Predsjednik vukovarskog SDSS-a Srđan Kolar smatra da je ovakav epilog ovoga slučaja očekivan i kaže da ih to nije iznenadilo. Podsjetio je i na brojne pritiske na sud i odvjetništvo kao i okupljanja ispred suda u Vukovaru u vrijeme održavanja sudskih rasprava.

Sve je ovo očekivano jer smo svi bili svjesni političkog pritiska koji se vrši na sud i odvjetništvo. Uostalom, ne poštuje se ni Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina pa zašto bi se onda poštovali nekakvi drugi zakoni.

Znamo za porodičnu tragediju Marijana Živkovića i ona je svakako za razumjeti, ali ničija tragedija ne može biti iznad zakona. To je jedno, a zakoni su nešto sasvim drugo i svi ih moraju poštovati.

Međutim, ovaj slučaj govori nam kako zakoni nisu za sve jednaki i to je ono što nije dobro – rekao je Kolar.

izvor: vecernji.hr/foto:arhiv SDSS