Koalicija nastavlja razgovore u utorak

Objavljena privatna elektronička korespondencija potpredsjednice Vlade Martine Dalić sa vlasnicima brokerskih kuća, odvjetnicima i konzultantima koji su radili na “lex Agrokor” i dalje su u središtu pažnje. Opozicija, osim političke, traži i kaznenu odgovornost, a koalicijski partneri održali su sastanak s premijerom.

 

Izjavu nakon sastanka dao je predsjednik SDSS-a dr. Milorad Pupovac.

“Čuli smo jedni druge i donijeli smo određene zaključke. Prvo, nastavljamo sljedeće sedmice razgovor o procesu postizanja nagodbe i razgovor o problemima o kojima smo danas počeli razgovarati. Ponovno ćemo razgovarati o tome dokle smo stigli u važnom procesu za zemlju, gdje je i na kojim mjestima, do detalja napravljena kontaminacija u cijelom procesu. Što se vlade tiče, vladajuća koalicija i članovi podržavaju funkcioniranje Vlade i postizanje tih ciljeva, a što se kontaminiranih mjesta tiče, pokaže li se to potrebnim, poduzeće se mjere u skladu s političkim i drugim odgovornostima. Valjda vam činjenica da smo se našli danas i da se nalazimo ponovno govori da svi razumijemo da se ne smije dopustiti da se ugrozi osnovno postizanje nagodbe i pozitivnih politika Vlade”, kazao je Pupovac.

Premijer i ministrica inzistiraju na tezi da je riječ o napadu na nagodbu, a s druge strane tvrde da su za Agrokor odgovorni Trgovački sud i povjerenik.

“Nema sumnje da i vi i ja i premijer i ostali vidimo da postoje zainteresirane strane koje nisu za nagodbu, koje žele minirati cjelokupan proces. I to nije od juče, od danas, i neće prestati sutra. Služe li pojedini mediji, pojedini akteri u javnosti tome, služe. Na svima odgovornima je da razlučimo one koji žele minirati od onoga gdje su napravljene greške i koje mi moramo otkloniti. Mi koji smo u politici ne smijemo biti u situaciji da pod pritiscima donosimo odgovornosti. Unutar tri dana se neće ništa značajno neće dogoditi kada je posrijedi nacionalna politika osim što će članovi vladajuće koalicije bit još pripremljeniji i još artikularniji”, kazao je Pupovac.

Na pitanje kako bi on postupio da je na mjestu Martine Dalić, odgovorio je: “Ja bih postupio jednostavno”.

hr.n1info.com/inf.sl.  foto: hr.n1info.com/jutarnji.hr