Književno veče u Kneževim Vinogradima

IMG 3540 web

IMG 3540 webKNEŽEVI VINOGRADI, 3.3.2016. – U Kneževim Vinogradima je nedavno svečano otvorena biblioteka sa fondom od oko 4. 600 knjiga što će svakako obogatiti literarnu ponudu ovog baranjskog mesta.

Inicijator sakupljanja građe bio je doajen SDSS-a u Baranji Petar Šmrčković koji je svojevremeno kontaktirao sa tadašnjim ministrom za dijasporu u Vladi Republike Srbije Vojislavom Vukčevićem koji je odobrio donaciju većeg broja naslova. Knjige su popisane i katalogizovane na čemu je najznačajniji doprinos dala bibliotekarka Svetlana Gojkić.

Održano je i predavanje o književnom opusu Isidore Sekulić u kojem je profesorica Jadranka Radošević govorila o značaju književnice u srpskoj literarnoj baštini.

Biblioteka i predavanje dio su projekta “Podrška manjinskim zajednicama u očuvanju manjinskih jezika – u govoru i pismu˝ u kojem su partneri Vijeće mađarske i Vijeće srpske nacionalne manjine Općine Kneževi Vinogradi. Vrijednost ovog projekta je 20.000 eura, a 90% iznosa sufinancirano je sredstvima Europske Unije.

 

{gallery}Gal100:::0:0{/gallery}

Tekst i foto: Petar ŠMRČKOVIĆ/R.I.