Kampanja u pakračkom kraju

Pomocnik ministra poljoprivrede Milenko Zivkovic, buduci dozupan Pozesko-slavonske zupanije Tihomir Aleksic, saborski zastupnici dr. Milorad Pupovac i Boris Milosevic, buduci dogradonacelnik Pakraca Nikola Ivanovic, vijecnik VSNM u Pozegi Sretko Ignjatic i predsjednik Mjesnog odbora u Kusonjama Milan Kozlovic. Izmedju ostalog, bilo je rijeci o problemima Srba izbrisanih s popisa biraca, temeljem zloupotreba odredbi Zakona o prebivalistu. Naime, mnogi Srbi u nedjelju zbog toga nece moci ostvariti svoje ustavno pravo i sudjelovati u izbornom procesu, iako zive u Hrvatskoj.

Branesci pored Pakraca. Selo u kojem su ustase u Drugom svjetskom ratu pobile vise od 150 djece i odraslih. Danas u njemu zivi manje od 40 ljudi. Zgrada Mjesnog doma zapaljena je u ratu, pa se ljudi nemaju gdje okupljati. Pored nekadasnjeg mjesnog zvonika, manja je prostorija, za ciju ce obnovu sredstva osigurati saborski zastupnici SDSS-a, receno je danas na druzenju dr. Milorada Pupovca i Borisa Milosevica s ljudima iz sela, s kojima ih je upoznao kandidat stranke za dogradonacelnika Pakraca Nikola Ivanovic.

 Kusonje, mjesto velikog stradanja srpskog naroda i u Drugom svjetskom ratu i 90-ih. S brojnim problemima 300-tinjak Srba, koliko ih trenutno zivi u Kusonjama, kandidat za zamjenika gradonacelnika Pakraca Nikola Ivanovic, upoznao je saborske zastupnike dr. Pupovca i Milosevica. Mnoge kuce nemaju kanalizaciju, selo koristi nelegalan vodovod, stanovnistvo je starije zivotne dobi… Zgrada bivseg Doma kulture u kojem je prije rata bila posta i u kojem su djelovale brojne drustveno-politicke organizacije, u ratu je unistila Hrvatska vojska. Do danas nije obnovljen. Mjesnu skolu drzava je prodala privatnom poduzetniku, a Srbi se moraju okupljati u kuci pored crkve. Ukoliko gradjani podrze SDSS mnoge od tih stvari ce se promijeniti.