Kampanja i u Novskoj

Predsjednik Izvršnog odbora SDSS-a i zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije Boro Rkman sa stranačkim aktivistima obišao je juče nekoliko sela u sastavu Grada Novske, te sunarodnike upoznao sa izbornom platformom i kandidatima SDSS-a. Tokom razgovora sa mještanima naselja Kričke, Popovci i Bair evidentirani su njihovi problemi od komunalne infrastrukture do nemogućnosti zapošljavanja.

20160907_193009

“Vi jeste u svojevrsnoj izolaciji udaljeni od županijskog središta. Ali od izolacije jedino je gora samoizolacija u kojoj se naši ljudi iz straha i raznih drugih elemenata olako odriču onoga što jesu. Zato, uz ostalo, naš izborni slogan i jeste “Glasno i jasno protiv straha#! Olako vjeruju nekim drugima koji za njih ne mare osim kada su glasovi u pitanju. Nas Srpkinja i Srba, Bogu hvala, u našoj županiji je solidan broj. Niko nam ne brani da se organizujemo i umjesto drugim partijama vjerujemo više jedni drugima i iskonskoj srpskoj partiji SDSS-u.

20160907_185717

Da smo prije tri godine vjerovali više jedni drugima imali bismo najmanje tri prava srpska vjećnika u županijskoj skupštini, a to bi bio “alat” preko kojeg bismo sigurno mogli rješavati vaše probleme, prije svega puteve i štošta još toga, rekao je Rkman. Dodao je kako su upravo nedjeljni parlamentarni izbori i glas za SDSS prvi korak ka stvaranju povjerenja.

20160907_190139

Birače na području Novske obišao je i Nikola Ivančević vijećnik Gradskog vijeća Pakrac jer sela “novljanskog trokuta” tradicionalnu su naslonjena na pakrački kraj.

Tokom sutrašnjeg zadnjeg dana kampanje Rkman i predsjednik županijske organizacije sisačko-moslavačke Milan Krstinić obići će i sunarodnike u selu Rajić u kojem je najznačajnija koncentracija srpskog življa u Novskoj.

20160907_192952