Joviću učestvovanje na europskim izborima vrhunac akademskog djelovanja

Gost N1 Studija uživo bio je univerzitetski profesor i kandidat na listi SDSS-na europskim izborima Dejan Jović. Iznio je svoje utiske o kampanji i rezultatu koji je postigao.

“Od Srba koji su izašli na europske izbore više od 50 posto je glasalo za SDSS. Ako dobijete više od 30.000 glasova onda ne stoje priče da Milorad Pupovac ulazi u Sabor uz pomoć nekoliko glasova”, smatra Dejan Jović. Kaže da mu je sudjelovanje u europskim izborima bilo vrhunac njegovog akademskog djelovanja koje je fokusirano na europska i manjinska pitanja. “Vrlo je važno doći čovjeku u mjesto u kojem živi, porazgovarati s ljudima, pokazati poštovanje prema ljudima”, iznio je svoje dojmove o kampanji.

Govoreći o kampanji koja je došla u žižu javnosti kaže da Srbi u Hrvatskoj znaju kako je biti Srbin u Hrvatskoj. “Drugačije je biti i građanin u Zagrebu i ostalim mjestima u Hrvatskoj. Velik je rascjep između većih sredina i ostatka zemlje”, kaže Jović.

Ne zna jesu li autobusima dolazili glasati u Srbiji. Kaže da je od 27.000 registriranih birača izašlo njih tek nešto više od 1000.

izvor: hr.n1info.com