Jovičić potvrđen za predsjednika SDSS-a u Vrginmostu

20160121 172059 web

20160121 172059 webVRGINMOST, 22.1.2016. – Nakon vanrednih izbora konačno ćemo samostalno imati većinu u Općinskom vijeću i uvjeren sam da kada svi dademo maksimalan angažman da ćemo već u prvom krugu izbora opet imati i svog načelnika. Rekao je ovo sinoć na vanrednoj Skupštini Općinske organizacije SDSS-a Gvozd predsjednik ogranka Branko Jovičić. On je ponovo dobio jednoglasno povjerenje delegata Skupštine i mandat za prvog čovjeka općinske organizacije.

Citirajući političku maksimu da je od “opozicije gora jedino loša koalicija”, Jovičić je pred Skupštinom ukazao na neophodnost samostalnog formiranja većine u općinskom Vijeću. “Mi smo do sada uvijek bili u nekakvoj koaliciji. U početku to bude dobro, a onda partnerima porastu apetiti i nastaje kriza. Zato je naš prvenstveni cilj na skorašnjim vanrednim izborima osvojiti minimum sedam od ukupno 13 mandata kako bismo imali političku stabilnost u predstavničkom tijelu. Isto tako uvjeren je i u pobjedu SDSS-ovog kandidata za načelnika i to već u prvom krugu, čime će biti stvoreni uslovi da predstavniočko tijelo i izvršna vlast djeluju u koheziji bez ucjena i trzavica.

“Ucjene, pritisci, neralni apetiti i nerazumijevanje partnera, uključujući nažalost i dvoje SDSS-ovih općinskih vijećnika, su nas i dovele do neizglasavanja budžeta i do činjenice da moramo na nove izbore”, rekao je Jovičić.

Skupština kojoj je prisustvovalo 29 od 31 delegata ukupno, za potpredsjednika izabrala je Milorada Milojevića. Izabran je i petočlani Izvršni odbor kao i Nadzorni odbor od tri člana.

U kvalitetnoj raspravi tokom Skupštine ocijenjeno je kako, osim iskakanja dvoje članova stranke i općinskih vijećnika kolegice Cice Lapčević i kolege Stevana Komazeca, stranka kao cjelina i kao organizam nije bila u krizi. “To potvrđuje i večerašnji odziv i atmosfera Skupštine”, rečeno je. U krizi nije bila ni općina ni u organizacionom ni financijskom segmentu. “Danas na primopredaji ovlasti između mene i Povjerenice u općinskoj kasi je ostalo 253 000 kuna. Što samo po sebi govori kako “rampa” za neizglasavanje budžeta nije bila motivisano lošim radom načelnika već isključivo želje partnera iz SDP-a i naših dvoje vijećnika da se mene makne sa te pozicije”, kaže Jovičić.

Skupštini su prisustvvali i riječi podrške uputili su predsjednik Izvršnog odbora stranke Boro Rkman koji je i predsjedavao Skupštinom, šef županijske organizacije Milan Krstinić, potpredsejdnik Karlovačke županijske organizacije SDSS-a Dejan Mihajlović, te predsjednici SDSS-a u Glini i Dvoru Đuro Stojić i Nikola Arbutina.

Vanredni izbori u Vrginmostu, kao i u još dva grada i 8 općina u kojima nisu doneseni budžeti, biće održani kada nova Vlada raspiše izbore. U slučajnu vrgomoske općine to najkasnije može biti do 15. aprila tekuće godine.

 

{gallery}Gal86:::0:0{/gallery}