Jeremić sa Bosančićem dogovarao razvojne projekte za Mirkovce

U okviru obilaska opština i gradova na području Vukovarsko – sremske županije u kojima žive pripadnici srpske zajednice, a sa ciljem pomoći u rešavanju njihovih potreba i problema, zamenik župana Srđan Jeremić sa saradnicima u petak je boravio u Vinkovcima gde se sastao sa gradonačelnikom Ivanom Bosančićem i pročelnikom kancelarije gradonačelnika Gabrijelom Šokičićem.
Budući da ovo nije prvi susret Jeremića i Bosančića i da je ovakav sastanak već održan pre dosta vremena, gradonačelnik je upoznao prisutne predstavnike srpske zajednice sa ulaganjem u mesto Mirkovci izdvajajući asfaltiranje velikog broja ulica, izgradnju kanalizacione mreže, sanaciju osnovne škole, izgradnju parohijskog doma te druge važne infrastrukturne projekte u ovom mestu.
Na sastanku se potom pristupilo analizi trenutnih potreba pa je tako istaknuta potreba uređenja groblja i sanacija kapele za šta su dobijena uveravanja da će ovo biti urađeno do kraja leta. Predstavnik fudbalskog kluba Hajduk Mirko ukazao je na loše finansijsko stanje u klubu te je gradonačelnik obećao da će na osnovu pisane molbe kluba uplatiti interventna sredstva za potrebe kluba. Ukazano je na potrebu asfaltiranja ceste koja vodi prema ovom fudbalskom klubu. Gradonačelnik je upoznao prisutne da je kanalizacija prošla kroz Mirkovce pa se asfaltiranje može odraditi. Po njegovim rečima, ova cesta će biti presvučena asfaltom krajem leta ili početkom jeseni.
Nadalje, dogovoreno je postavljanje dečijeg igrališta na dogovorenoj lokaciji, potpisivanje ugovora sa lovačkim društvom o korištenju postojećih prostorija na duži niz godina kako bi se ono moglo javljati na raspisane konkurse za uređenje prostorija, osigurana su sredstva za kontinuiran rad VSNM grada Vinkovaca, a razgovaralo se i o postavljanju biste Nikoli Tesli u centru naselja.
Predsednik VSNM grada Vinkovaca Vladimir Miškić zahvalio se gradonačelniku na donaciji sredstava za kupovinu klima za prostorije ovog manjinskog veća te pohvalio dolazak predstavnika grada na manifestacije koje  Veće organizuje tokom godine.
Osim Jeremića i Miškića, sastanku su prisustvovali predsednik i sekretar VSNM VSŽ Svetislav Mikerević i Dušan Latas, predstavnik fudbalskog kluba Hajduk Mirko Branislav Stojanović i član Izvršnog odbora Županijske organizacije SDSS-a Vukovarsko-sremske županije Bogdan Maglov.