JECKOV: Samo SDSS može odgovoriti na probleme Srba u Hrvatskoj

Potpredsednica SDSS-a Dragana Jeckov i prva na županijskoj listi SDSS-a na predizbornom skupu SDSS-a u Markušici govorila je o predstojećim izborima ali i aktuelnim problemima srpske zajednice. Dragana Jeckov je rođena Markušičanka.

Uvek je lepo doći kući. Nije ovo samo moja kuća, opština Markušica je jedan od kamena temeljaca celog SDSS-a. Od kada postoji opština Markušica građani biraju samo nas, a o tome koliko dobro radimo svoj posao najbolje govori činjenica da je opština Markušica jedna od retkih u hrvatskoj u kojoj ima samo jedna lista, jedinstvena srpska lista, lista SDSS-a – istakla je Jeckov:

– Novi načelnik Tihomir Kolarević zajedno sa Dragoslavom Zorićem predsednikom veća su dobili poverenje da u godinama koje dolaze modernizuju našu opštinu. U poslu koji ćemo zajednički obavljati imaće moju podršku kao i podršku svih nas iz rukovodstva.

– SDSS je ozbiljna politička organizacija koja artikuliše srpske interese. Mi jedini imamo kapacitet da odgovorimo na potrebe naših građana. Samo mi imamo ozbiljnu infrastrukturu i kao takvi smo prisutni u svim srpskim sredinama u Republici Hrvatskoj – istakla je potpredsednica Jeckov.

Srđan Jeremić predsednik ZVO i kandidat za dožupana Vukovarsko-sremske županije iz redova SDSS-a je istakao:

– Moramo u što većem broju da izađemo na lokalne izbore 16.maja. Ne smemo više nikad da dozvolimo da neki politički marginalci uspeju iskoristiti neke naše trenutne slabosti kao što se dogodilo u nekim drugim sredinama gde nismo uvek bili jaki kao što smo u Markušici uvek bili. SDSS je garant opstojnosti i budućnosti našeg naroda u hrvatskoj. Mi smo ti koji su spona sa matičnom državom. Pre neki dan potpredsednik SNS-a i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević nas je posetio kako bi obišao projekte koje zajednički realizujemo i kako bismo razgovarali o novim projektima. Pozivam sve stanovnike Markušice da izađu na izbore 16.maja i podrže kandidate SDSS-a – rekao je Jeremić.

izvor: novosti.rs