I u Karlovačkoj županiji štete od potresa, srećom bez ljudskih žrtava!

Potres koji je katastrofalno pogodio Sisačko-moslavačku županiju manje materijalne štete, srećom bez ljudskih žrtava, nanio je i komšijskoj Karlovačkoj županiji.

U županijskom centru Karlovcu bilo je 45 intervencija na oštećenim krovištima i dimnjacima, a oštećeno je 28 objekata. Dvojica su Karlovčana lakše povređena. U Lasinjskom Sjeničaku (Općina Lasinja) su oštećene dvije porodične kuće kuće i to Gine Padežanin i  Aleksandra Mrkalja.  Stanovnike i stradale porodice područja općine Lasinja i Lasinjskog Sjeničaka obišli su  zamjenik  župana Mirka Martinovića, predsjednik Mjesnog odbora  “Sjeničak – Utinja” Petar Linta i predsjednik Gradske organizacije SDSS –a  Karlovac Rade Vlajnić, te ih uputili na rokove i načine prijave oštećenja.

Manje materijalne štete bilo je i u Vojniću i Dugoj Resi, dok u ostalim općinama i gradovima ove županije, štete nije bilo ili je ona neznatna.

Dožupan Martinović obišao je Duga Resu u pratnji predsjednika županijskih antifašista  Ratka Bošnjaka, a u subotu je posjetio stradale u Majskim Poljanama.

Od momenta potresa do danas iz Karlovačke županije na  područje Sisačko-moslavačke županije  upućeno 196 vatrogasaca i 39 vozila s područja Karlovca, Duge Rese, Ogulina, Ozlja, Slunja, Generalskog Stola, Draganića, Rakovice, Netretića, Bosiljeva, Barilovića, Ribnika, Krnjaka, Vojnića i Cetingrada, a na terenu  je 13 i karlovačkih HGSS-ovaca.

tekst i foto: Mirko MARTINOVIĆ