HUMANA AKCIJA ZA POMOĆ MALIŠANU SAŠI JANIĆU

8fe00ffb 90cd 425b a1db 1d46aa71ed71

8fe00ffb 90cd 425b a1db 1d46aa71ed71SISAK, 20.1.2016. – Na nedavnom sastanku koje je u Sisku organizovao zamjenik župana i predsjednik Izvršnog odbora SDSS.a Boro Rkman i kojem su prisustvovali predstavnici Srpske pravoslavne crkve, pododbora SKD “Prosvjeta”, predstavnici Mjesnih odbora, predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Sisačko-moslavačke županije, načelnici i zamjenici načelnika opština – uz ostale teme značajne za srpsku zajdnicu u ovoj županiji – dogovoreno je pokretanje humanitarne akcije za pomoć teško oboljelom mladom sunarodniku Saši Janiću iz Timaraca. Usvojen je i tekst apela kojim se srpske institucije obraćaju za pomoć svim ljudima dobre volje. Poziv je upućen i svim srpskim kao i drugim institucijama u županiji, Hrvatskoj i šire koje su voljne pomoći!

Informativna služba tekst prenosi u cijelosti:

Poštovani prijatelji, ljudi dobra srca, meke i široke duše…, pred nama je test ljudskosti, humanosti, osjećajnosti… Ispit solidarnosti, želje, volje, energije, spremnosti…,na pomoć onima među nama koji imaju životni problem. Onima među nama koji svoju muku podnose ne opterećujući druge oslonjeni na vjeru u Boga i sopstvene snage. Snaga u nama koliko god kod pojedinca i porodice bila jaka, izložena stalnim pritiscima i stalnoj boli duše jenjava – zato pokažimo da je svaki pojedinac, svaka porodica dio nas! I mi da smo dio njih! Naš mali 11-godišnji sunarodnik SAŠA JANIĆ iz Timaraca boluje od epilepsije i to u jednom od najtežih pojavnih oblika ove opake bolesti koja se, uz ostale manifestacije, pojavljuje i do trideset puta dnevno!!!

O Saši požrtvovano 24 sata na dan brinu roditelji Milan i Zdravka, brat Branislav i ostala porodica. Nažalost, ljubav i pažnja koju mu posvećuju nije dovoljna sama po sebi za poboljšanje zdravstvenog stanja.

Janići kako bi iole olakšali život svojem Saši svaki mjesec izdvajaju oko 6 000 kuna za lijekove. I to je samo kako se bolest ne bi razvijala dalje! Za pravo liječenje, odnosno boravak u Njemačkoj da bi se odredila prava terapija i pokušalo uz Božju i pomoć medicine izlječenje – potrebno je oko 15 000 evra! Iako radišna i u svim segmentima uzorna banijska familija, te prije Sašine bolesti i materijalno dobrostojeća porodica – Janići taj novac nemaju! Janići sami nemaju, ali svi zajedno pokažimo da možemo sakupiti potreban iznos. Pokažimo svojim prilozima da možemo, da saosjećamo i da želimo pomoći, jer bolest ne bira i svakomu se može pojaviti. Svaki naš prilog, osim materiialnog značaja, Janićima će značiti i toplinu. Osjetiće da nisu sami u svojoj teškoj i svetoj borbi za zdravlje i život djeteta.

Pošto su Janići izuzetno privrženi Srpskoj pravoslavnoj crkvi, svoje priloge možete uplatiti na slijedeći broj računa:

SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA U HR EPARHIJA GORNJOKARLOVAČKA

CRKVENA OPĆINA HRV. KOSTAJNICA

HR58234000911101818390 PBZ Sa naznakom za Sašu Janića

 

f227b124 17b8 42e4 b096 a5a7f56624ca