HRVATSKA KOSTAJNICA: Značajan politički i socijalni angažman stranačkog ogranka

Proteklu godinu rad Gradske organizacije SDSS-a Hrvatska Kostajnica obilježio je politički i socijalno-humanitarni angažman, rekao je večeras na Skupštini ovog ogranka predsjednik Pero Samardžija. Ukazao je na dobru saradnju sa aktuelnom gradskom upravom i gradonačelnikom.

“Uspjeli smo u gradski budžet uvrstiti solidna sredstva za rad našeg manjinskog vijeća, što nažalost nismo mogli za Prosvjetu, ne zato što nije bilo razumijevanja gradonačelnika već zbog nesređenog stanja u našem pododboru Prosvjete”, rekao je. Dodao je kako je ipak bez obzira na činjenicu što Prosvjeta nije dostavila tražene materijale gradskoj upravi da participira u budžetu, ali sa znatno manjim sredstvima od onoga što je bilo moguće dogovoriti. Samardžija je ukazao i na program “Zaželi” u kojem je zaposlenje pronašlo nekoliko pripadnica srpske nacionalne manjine. Osvrćući se na socijalni segment rada podsjetio je da je kupljena peć na pelete za društveni dom Čukur, velik broj naših sunarodnika je ostvario jednokratne novčane pomoći, kao i humanitarne pakete koje su osigurale, prije svih, srpske institucije.

“U suštini osim SDSS-a i HDZ-a u Hrvatskoj Kostajnici ne postoje druge organizovane političke opcije”, rekao je predsjednik ove stranačke gradske organizacije.

U vremenu od zadnje skupštine, stranci je pristupilo četvoro novih članova kojima su večeras uručene članske kartice.

U programu rada za naredni period dominiraju teme ekonomske prirode sa osnovnim ciljem stvaranja uslova za veći broj zaposlenih sunarodnika, neophodnost intenzivnije primjene Ustavnog zakona o manjina, pomoć socijalno ugroženim porodicama. U setu planiranih političkih aktivnosti dominiraju izbori koji su pred ovim ogrankom, kao i svim ostalima, u tekućoj godini sa posebnim naglaskom na unutarstranačke i parlamentarne izbore.

Podršku radu kostajničke organizacije dali su predsjednik Izvršnog odbora stranke Boro Rkman i prvi čovjek SDSS-a na nivou Sisačko-moslavačke županije Branko Jovičić.