GO SDSS VUKOVAR: Opasne izjave dogradonačelnice Mujkić

Na izjavu zamjenice gradonačelnika Vukovara Ivane Mujkić da se, uz ostalo, poslije popisa stanovništva mogu u gradu očekivati neredi, reagovala je Gradska organizacija SDSS-a Vukovar;

Od izabrane predstavnice vlasti bilo kojeg nivoa najmanje je očekivati zazivanje nereda bilo koje vrste kako je to učinila dogradonačelnica Vukovara Ivana Mujkić, što SDSS ne samo da osuđuje već smatra apsolutno nedopustivim u javnom prostoru.

Dakako, prema dogradonačelnici, uzrok potencijalnih nereda koje vidovnjački gostujući na Hrvaskom radio Vukovaru prorokuje za narednu godinu, su Srbi! I to oni koji će biti zakonski uključeni u predstojeći popis stanovništva. Jer, valjda će prema njoj, popisivači iz srpske nacionalne manjine pristrasno obaviti svoj posao, iako će proći istu edukaciju kao i svi ostali popisivači, pa će broj Srba u gradu opet biti jedna trećina! A upravo u toj jednoj trećini svojih građana, naglašavamo svojih jer bi trebala biti dogradonečalnica svih građana Vukovara, vidi problem i mogući uzrok nereda.

Osim što je ova izjava uvredljiva za vukovarske Srbe jer ih unaprijed etiketira za nešto što nema nikakve ni političke ni bilo koje druge osnove, ona govori i o političkoj nezrelosti gospođe Mujkić! Upravo suprotno gospođo zamjenice gradonačenika, Vaš zadatak je smirivanje tenzija, uvažavanje svih građana i stvaranje uslova za normalan život svakog čovjeka u našem gradu.

Samostalna demokratska srpska stranka će i na dalje, kao i od 1997. od kada neprestano participira u predstavničkom tijelu Grada Vukovara, činiti sve što je na zakonu zasnovano i u duhu političke tolerancije kako bi Vukovar bio mjesto poželjno za život, a ne „grad slučaj“ kakvim ga vrlo često prezentiraju predstavnici  njegove izvršne vlasti!!!