Formirane mjesne organizacije SDSS u Zagrebu

tović Spasojević, s obzirom da grad ima status županije, iz toga slijedi i naziv, a tu je i činjenica da dio članova dolazi i iz Velike Gorice, Zaprešića i drugih općina i gradova oko Zagreba. – Zbog toga je članstvo podijeljeno u dvije mjesne organizacije – “Zapad” i “istok” i održane osnivačke skupštine, rekla je.

– Osnivačke skupštine poklapaju se s predstojećim izborima za Hrvatski sabor i obavezama i aktivnostima koje  i članovi stranke provode u ovom periodu, rekla je i ukazala na potrebu daljnjeg jačanja prisustva i uticaja članstva i glasača SDSS-a u gradu.

Podsjetila je da je prije nešto manje od godinu dana aktiviran rad ŽO SDSS-a i izabrano rukovodstvo da su onda održani parlamentarni izbori. – Tu je došlo do velikih promjena i u redovima naše stranke, kako zbog činjenice da smo osvojili tri mandata, a u stvari nismo, kao i zbog činjenice da kasnije nismo učestvovali u izvršnoj vlasti, rekla je. – Na spomenutim izborima stranka, prije svega zbog broja članova biračkih odbora u više izbornih jedinica, od čega 183 u Zagrebu, pokazala je veliku vidljivost, za razliku od ranije dodjeljivanih 30-ak mjesta na nivou grada.  Nismo se ni malo osjećali kao manjina, a respektirani smo i od stane Gradskog izbornog povjerenstva jer smo posao odradili profesionalno, kazala je i dodala da s obzirom da je ovaj puta u kvoti opozicije, SDSS “fasovao” 96 mjesta u biračkih odborima u gradu.

Podsjetila je na ovogodišnji slogan ” Glasno i jasno – protiv straha”, kao i da su kandidati Mile Horvat, Boris Milošević i Milorad Pupovac  koji na manjinskoj listi u 12. izbornoj jedinici imaju pozicije 2, 5 i 6.

Za predsjednika organizacije “Istok” jednoglasno je izabran Dejan Karapandža, za potpredsjednika Miroslav Medaković i za  sekretara Tatjana Hlebec.

Za predsjednika organizacije “Zapad” izabran je Stojan Latinović, za potpredsjednicu Slobodanka Gruborović i za sekretarku Emina Đurašević.

Za obje organizacije izabrani su i članovi izvršnih i nadzornih odbora.