Filipović, Jovanović i Opačić pozvali pripadnike srpske nacionalne manjine da izađu na dopunske izbore

Predsjednik riječkoga SDP-a Marko Filipović, gradski vijećnik Željko Jovanović i Mile Opačić, nositelj koalicijske liste na dopunskim izborima na kojima će se birati jedan prdstavnik srpske nacionalne manjine u Gradskom vijeću, pozvali su sve birače srpske nacionalne manjine da izađu na izbore 3. listopada 2021. godine.

– Uvjeren sam da se pripadnici srpske nacionalne manjine u ovom gradu osjećaju građanima u punom smislu te riječi jer smo oduvijek vodili računa o pravima nacionalnih manjina i to ne samo deklarativno, nego i o njihovoj praktičnoj uključenosti u život šire društvene zajednice.

Posvećenost bitnim projektima i komunikacija Mile Opačića u Gradskom vijeću Grada Rijeke te zagovaranje tema koje su bitne nacionalnim manjinama, a koje je naša koalicija spremna bezrezervno podržati, garancija su dobre suradnje, ali i daljnjeg razvoja kvalitete života građana srpske nacionalnosti u Rijeci. Naš fokus, kada govorimo o nacionalnim manjinama u Rijeci, je jačanje demokracije i multikulturalosti u našem gradu.

Suradnja sa SDSS-om i do sad je bila usmjerena je u tom pravcu i iz tog razloga ja pozivam pripadnike srpske nacionalne manjine da iskoriste svoje biračko pravo te 3. listopada izađu na izbore i biraju koalicijsku listu koju predvodi Mile Opačić, poručio je Filipović.

Jovanović je dodao da su vrijednosti i ideali koje se čuvaju i razvijaju u Rijeci i PGŽ-u demokracija, antifašizam, poštivanje svih ljudskih prava, uvažavanje manjina, višejezičnost, multikulturalnost čine i cijelu Hrvatsku boljim društvom.

– To su vrijednosti moderne socijaldemokracije čiji je svjetionik upravo Rijeka. Posebno ovom prilikom to treba dodatni isticati i pozivam sve pripadnike i srpske i talijanske manjinske zajednice u Rijeci i PGŽ da izađu na ove dopunske izbore i da se svi zajedno u Gradskom vijeću i Skupštini PGŽ-a nastavimo boriti za društvo jednakih šansi za sve. Živjeti u Hrvatskoj socijaldemokraciju danas znači biti bolji čovjek, pa u Rijeci i PGŽ-u upravo zato žive dobri ljudi, izjavio je Jovanović.

Predsjednik riječkoga SDSS-a Mile Opačić još je jednom naglasio da lista kojoj je nositelj ima jasan cilj i program i da se neće baviti vrijeđanjem, iznošenjem neistina i polistina kao što to radi konkurentska lista na dopunskim izborima.

Dodao je da je kapitalan dio programa njegove liste skora izgradnja Srpskog kulturnog centra na zemljištu od 4.000 kvadrata koje se nalazi u blizini Češkog doma.

– Kao višegodišnji aktivist trudit ću se i dalje štititi prava pripadnika srpske nacionalne manjine krroz mandat u Gradskom vijeću. U zadnjih 20 godina aktivnosti u srpskoj zajednici u Rijeci pomogao sam mnogima jer sam tu zbog vas, a ne zbog sebe. Uz mene i našu listu stoje sve stranke koje čine vlast u našem gradu što je garancija za ostvarivanje svih naših prava, poručio je Opačić.

izvor:novilist.hr