dr. Stanimirović zbog prijetnji policiji prijavio dr. Horvatića

dr int 3

dr int 3VUKOVAR – 8.12.2015. – Predsjednik SDSS-a dr. Vojislav Stanimirović podnio je vukovarsko-srijemskoj Policijskoj upravi – policijskoj stanici u Vukovaru prijavu protiv liječnika vukovarske bolnice dr. Vladimira Horvatića tražeći od policije da u sklopu svoje ovlasti utvrdi njegovu moguću kaznenu odgovornost i u skladu s tim pokrene odgovarajući postupak i poduzme odgovarajuće sigurnosne mjere.

Dr. Horvatić je, naime, prošli četvrtak na svojemu facebook profilu objavio tekst upućen Stanimiroviću u kojemu, koristeći se krajnje neprimjerenim rječnikom, među ostalim stoji: “…ti ćeš mi odlučivati o mandatima u Hrvatskom saboru, a likovao si 19. 11. 1991. godine u padu ‘posljednjeg ustaškog bastiona’, bolnice Vukovar, iz koje ste poklali… I sada ćeš mi ti, SDSS i vaš pomladak SDP odlučivati o Hrvatskoj. “U tekstu na svojemu facebook profilu dr. Horvatić prijeteći Stanimiroviću među ostalim, mu poručuje da dođe bolnicu da mu se „napije krvi“ te navodi: “To nije prijetnja, već tvoja presuda.”
U prijavi Stanimirović ističe da je njegovu ulogu u ratu više puta provjeravao DORH te da nisu pronađeni bilo kakvi elementi njegove kaznene odgovornosti.
U vezi s Horvatićevim tekstom, Stanimirović u prijavi navodi da je on “…pun govora mržnje i raspirivanja nacionalne netrpeljivosti, širenja straha i netolerancije (…) ali se navedene prijetnje reflektiraju i na pripadnike srpske zajednice u Vukovaru”.

Predsjednik SDSS-a Vojislav Stanimirović prijavio je vukovarskog liječnika Hrvatskoj liječničkoj komori te Ministarstvu zdravstva.
Ministarstvo zdravlja zaprimilo je prijavu Vojislava Stanimirovica te će tražiti očitovanje liječnika Vladimira Horvatića, nakon čega će spis biti proslijeđen Hrvatskoj liječničkoj komori na postupanje sukladno njihovom Statutu koji predviđa disciplinske mjere za povrede ugleda liječničke profesije, priopćeno je iz tog ministarstva. Ministarstvo najoštrije osuđuje govor mržnje, otvorene prijetnje i poticanje netrpeljivosti prema pripadnicima nacionalnih i svih drugih manjina, kao i prema bilo kome drugome.
“Još jednom ističemo kako je nedopustivo da bilo tko, pa tako i oni koji obavljaju časni liječnički poziv, prijeti drugoj osobi pozivajući se na svoj utjecaj u zdravstvenoj ustanovi u kojoj je zaposlen”, stoji u priopćenju Ministarstva zdravlja.
Hina